Potpredsjednica zagrebačke Skupštine o radu u predstavničkom tijelu JLS

Objavljeno: 26.04.2012. 15:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: HNS Varaždin

„U predstavničkom tijelu jedino se može djelovati ako se dobro poznaje tema razvoja lokalne i regionalne samouprave, a također je važno u detalje poznavati svoj teren“, započela je svoje predavanje Morana Paliković Gruden, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba u Varaždinu na temu „Rad u predstavničkom tijelu u JL(R)S.

U nastavku Paliković Gruden je napomenula kako su statut i poslovnik predstavničkog tijela osnovni alati kojima se ostvaruju dogovoreni prioriteti, a alate je nazvala „biblijom“.

- Da bi bili uspješni u jedinici lokalne samouprave morate raditi timski. Uvjerljivost u timu postiže se davanjem i primanjem informacija na vrijeme, pa se zaključuje kako rad mora biti transparentan, prijateljski i timski - zaključila je potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Nadalje je na primjeru Grada Zagreba detaljno objasnila rad zastupnika ili vijećnika zadržavši se na djelokrugu rada Gradske skupštine Grada Zagreba. Detaljno je objasnila djelokrug rada vijeća gradske četvrti i mjesnog odbora. Zastupnik mora surađivati sa strankom na svim razinama, mora surađivati s ostalim političkim strankama u vijeću ili skupštini i mora voditi brigu o raspodjeli mjesta unutar redovitih radnih tijela, upravnih vijeća i nadzornih odbora.

- Uvijek treba imati pripremljenu listu kandidata, članova stranke, za sva mjesta koja su ili će biti na raspolaganju. Takva lista mora biti iskoordinirana na svim razinama stranke - završila je Morana Paliković Gruden o ulozi zastupnika u predstavničkom tijelu.

Seminar su organizirali Interesni odbor Ženske inicijative podružnice Varaždin, ŽO HNS-a Varaždinske županije u suradnji s Političkom akademijom HNS-a.

Komentari