Predavanje i razmjena starinskih sorti sjemenja u lepoglavskoj knjižnici

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 27.02.2013. 08:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Gradska knjižnica Lepoglava organizira u četvrtak, 7. ožujka, predavanje Silvije Kolar Fodor pod nazivom „Tehnike sijanja u kućnoj radinosti i važnost očuvanja starinskih sorti voća i povrća“.

Silvija se već 8 godina intenzivno bavi biovrtlarstvom pa svoje znanje i iskustva želi podijeliti sa svima koji na prirodan način žele uzgajati kulture u svojim vrtovima i voćnjacima.

Važnost očuvanja starih sorti otpornih na nametnike i bolesti a bez primjene pesticida i herbicida, dodatni je imperativ današnjeg doba u kojem sve više postajemo svjesni štetnosti prekomjernog zagađenja cijelog planeta i bolesti nastalih kao direktne posljedice toga.

Predavanje upućuje na probleme prekomjernog zagađivanja i na važnost očuvanja bioraznolikosti bez koje nema ni opstanka.

Po završetku predavanja svi zainteresirani moći će razmjeniti ili kupiti starinske sorte sjemenja iz vremena naših baka pa skrećemo pozornost na to da svatko tko želi mijenjati ili kupiti stare sorte iskoristi ovu jedinstvenu priliku za to.

Predavanje je predviđeno za 17:30 sati, a svi zainteresirani su dobrodošli.

 

Komentari