Predsjednik Ivo Josipović u Ivancu i Varaždinu

Objavljeno: 24.08.2011. 14:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Goran Mehkek / Cropix

Ugledni gost će u ivanečkoj Gradskoj vijećnici održati radni sastanak s domaćinima, družiti se s građanima u Kavani Ivana, a obići će i vojni objekt bivše JNA na Ivančici. Navečer će pak predsjednik Josipović već tradicionalno posjetiti i Varaždin, odnosno Špancirfest.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suradnicima stiže u radni posjet Ivancu. Dolazak uglednoga gosta, u pratnji savjetnika Vladimira Lončarevića i savjetnice za gospodarstvo Helene Kasanić, očekuje se oko podneva ispred ivanečke Gradske vijećnice.

Domaćini na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i županom Predragom Štromarom, najprije će održati radni sastanak u Gradskoj vijećnici te ih upoznati s najvažnijim gradskim programima i projektima za čije rješavanje godinama bezuspješno traže potporu od države. Riječ je o bivšem vojnom kompleksu na Ivančici koji je tijekom prošlih dvadesetak godina posve devastiran, a Grad Ivanec, ni nakon prepiske s mjerodavnim državnim organima koja traje od 2003. godine, ne uspijeva doći u posjed objekata kako bi ih uredio i stavio u funkciju razvitka planinskog turizma na Ivančici.

Također, pokrenut će se i pitanje rješavanja poslovnog prostora u braniteljskoj zgradi u ivanečkoj Gajevoj ulici. Grad ga također želi urediti i besplatno staviti na raspolaganje braniteljskim udrugama i udrugama koje okupljaju invalide i osobe s posebnim potrebama, međutim, unatoč prepisci s državnim organima koja traje već četiri godine, odaziva nema.

Navečer pak predsjednik Josipović stiže u Varaždin kako bi se, već tradicionalno u vrijeme Festivala uličnih šetača, "prošpancirao" starogradskom jezgrom.

Komentari