glasajte

Predstavljamo Ivicu Kolarića, kandidata iz Varaždinske županije za Naj radnika Hrvatske

Osim što predano radi svoj posao, on već 17 godina neumorno radi na razvoju izvannastavne aktivnosti Robotike radeći sa djecom od vrtićke do srednjoškolske dobi, te educirajući kolege učitelje kako bi i oni u svojim sredinama djecu mogli uvesti u svijet robotike...
Objavljeno: 04.11.2022. 16:32

Zadnja izmjena: 04.11.2022. 16:35

Nakon što smo predstavili prvu kandidatkinju iz Varaždinske županije koja je u utrci za Naj radnika Hrvatske, danas predstavljamo drugog kandidata - Ivicu Kolarića, učitelja Tehničke kulture u Prvoj osnovnoj školi u Vraždinu.

Osim što predano radi svoj posao, on već 17 godina neumorno radi na razvoju izvannastavne aktivnosti Robotike radeći sa djecom od vrtićke do srednjoškolske dobi, te educirajući kolege učitelje kako bi i oni u svojim sredinama djecu mogli uvesti u svijet robotike.

Učitelj koji živi i radi u Varaždinu tijekom tjedna radionice robotike održava u Varaždinu, a vikendima u Zagrebu. Za vrijeme školskih praznika organizira i vodi kampove i radionice robotike po cijeloj Hrvatskoj. U vrijeme korone nastavio je organizirati online radionice iz svojeg dnevnog boravka angažirajući cijelu svoju obitelj. I sam je kao jedno veliko nasmijano dijete, veliko srce i Duša, a opet pravi mentor, pokretač i vizionar.

Podučava djecu na radionicama robotike, a oni kroz igru konstruiraju, stvaraju i programiraju svoje robote koji voze kroz labirinte spašavajući žrtve, kreću se senzorima prate crte, igraju nogomet i plešu i tako usvajaju znanja potrebna za budućnost. Ivica je neumoran u svojim idejama, u radu i želji da stvori bolju Hrvatsku, onu u kojoj će se cijeniti izvrsnost, sposobnost, rad, zalaganje, znanje, pravednost i uspjeh. Već 12 godina kontinuirano vodi robotičare na međunarodna, europska i svjetska RoboCup Junior natjecanja s kojih se robotičari redovito vraćaju sa odličjima. 

- U današnje vrijeme sivila loših vijesti o inflaciji, koroni i ratu, u vrijeme žutila gdje se čini kao da se gube prave vrijednosti poštenja i predanog rada, Ivica je svjetionik koji mladima pokazuje put da uz izvrsnost, rad i timski duh mogu stvarati bolje sutra ovdje u Hrvatskoj. Pokazuje da niti jedan san nije prevelik, da niti jedan cilj nije predaleko jer ako se Hrvatsku može staviti na svjetsku kartu robotičke velesile, tada je u u ovoj zemlji puno toga moguće - stoji između ostaloga na stranicama Mali svjetionik.

Komentari