Predstavljen projekt "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja"

Objavljeno: 28.01.2014. 14:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Sandra Županić

Danas je Županijskoj palači predstavljen projekt "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja" čiji je nositelj Varaždinska županija, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanja-Područni ured Varaždin, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin i Razvojna agencija Sjever – DAN.

Opći cilj projekta je pružati potporu lokalnim dionicima u razvoju i provedbi politika lokalnog zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala kroz partnerski pristup te na taj način doprinijeti povećanju broja zaposlenih u Varaždinskoj županiji.

Vrijednost projekta je 35 000 eura, a 75 posto sufinancira Europska komisija. A projekt se provodi od studenog 2013. do kraja veljače 2015.

Projekt je danas pohvalio i varaždinski župan Predrag Štromar.
- Drago mi je da se nastavlja projekt koji smanjuje nezaposlenost. Među županijama smo koje imaju najnižu stopu nezaposlenosti, ali nezaposlenost je i dalje visoka. Zahvaljujem svim dionicima partnerstva jer komunikacija među partnerima je najvažnija te zajednički rad na otvaranju radnih mjesta - istaknuo je Štromar.

- Krajnji cilj projekta je jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje te kapaciteta tog partnerstva za zapošljavanje. Trenutno to partnerstvo okuplja 17 partnera, a cilj nam je uključiti čim više gospodarstvenika te podići razinu svijesti javnosti o važnosti partnerskog sudjelovanja. Javnost i nezaposleni mogu pomoći kreiranju politika zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa. Predviđene aktivnosti na projektu su radionice za partnere na koje će biti pozvane i ostale ciljne skupine. Prediđena su i dva okrugla stola, na jedan od njih ćemo pozvati primjere uspješnih lokalnih partnerstva iz Hrvatske, a na drugi takav primjer iz jedne od europskih država - rekla je Larise Križan iz Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije.

O važnosti projekta govorila je i Jasenka Hutinski, predstojnica PU HZZ Varaždin.

Komentari