Predstečajna nagodba nad Coningom: Čačić se odrekao 2,7 milijuna kuna

Objavljeno: 06.09.2013. 09:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Jučer je na Trgovačkom sudu u Varaždinu sklopljena je predstečajna nagodba nad Coningom, a na ročištu je kao vjerovnik bio i bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić , koji u zatvoru u Valturi izdržava zatvorsku kaznu zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su poginule dvije osobe, prenosi Jutarnji.hr.

Uz napomenu kako ne smije ništa komentirati, Čačić je novinarima tek kratko izjavio kako je u Varaždinu službeno, kao vjerovnik kako bi se na ročištu odrekao 2,7 milijuna kuna koje je, kaže, svojedobno dao za plaće radnika Coninga.

Coning je najviše dugovao bankama, gotovo 290 milijuna kuna, a plan financijskog restrukturiranja predviđa da se taj dug dugoročno refinancira, a reprogram na dulje razdoblje predviđen je i za 10,4 milijuna kuna prijavljenih tražbina države, javne uprave i tvrtki u većinskom državnom vlasništvu.

Dugovi Coninga prema dobavljačima iznosio je više od 70 milijuna kuna, a za taj je dug plan predvidio otpis 70 posto duga, a otplatu preostalih 30 posto duga kroz četiri godine.

Komentari