Prepuna lepoglavska dvorana na tradicionalnom Božićnom koncertu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 27.12.2012. 14:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Tradicionalni Božićni koncert na blagdan svetog Stjepana i ove je godine napunio lepoglavsku sportsku dvoranu. Na koncertu kojeg su priredili Grad Lepoglava, Turistička zajednica grada Lepoglave i Turističko - kulturno informativni centar, u srijedu, 26. prosinca, nastupali su brojni domaći izvođači.

Prepuna sportska dvorana Osnovne škole Ante Starčevića odzvanjala je božićnim pjesmama u izvedbi Limene glazbe Lepoglava, Ženskog zbora „Collegium Artisticum“, Tamburaškog orkestra „Biseri“ iz Kamenice i Mješovitog pjevačkog zbora „Rudolf Rajter“ iz Ivanca.

Ženski zbor „Collegium Artisticum“ pod ravnanjem Anke Žulić otpjevao je tradicionalne božićne pjesme, a Mješoviti zbor „Rudolf Rajter“ zajedno sa Jelenom Gotal oduševio je publiku raznovrsnim glazbenim repertoarom.

Koncert je okupio i brojne vokalne soliste, među kojima su Danijel Češnjaj, Sandra Šincek, Štefanija Geček, Franjo Ježek, ali i mlada perspektivna imena kao što su Emilia Galović i Marta Svetec.

Lepoglavski „limenjaci“ pod dirigentskom palicom Huten Željka i Pečevski Marijana izveli su skladbe koje već dugi niz godina uveseljavaju Lepoglavčane, a ne smijemo zaboraviti i na mlade „Bisere“ koji su pokazali da usprkos svojim godinama ne zaostaju za starijim i iskusnim glazbenicima, što mogu zahvaliti svom voditelju Franji Ježeku.

Čestitajući Božić, gradonačelnik Marijan Škvarić poželio je svima ugodne blagdane  te zahvalio Lepoglavčanima što dugi niz godina vjerno prate Božićni koncert za koji su zaslužni majstori glazbe, na koje je Grad Lepoglava itekako ponosan.

Komentari