Prešernovi dani obilježeni priredbom u Općini Cestica

Objavljeno: 28.02.2012. 13:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: varazdinska-zupanija.hr

Poštujući dugogodišnju tradiciju u Varaždinu, Slovenci našeg kraja i ove su  godine organizirali obilježavanje Prešernovog dana u Varaždinskoj županiji kroz nekoliko manifestacija.

Jedna od njih bila je i ona u Cestici koju je pripremila mlada generacija pa je u sklopu priredbe održano nekoliko kraćih programa u izvedbi grupa učenika koji su prošle godine započeli s učenjem slovenskog jezika te učenika područnih osnovnih škola, piše varazdinska-zupanija.hr

Manifestaciju je posjetio i zamjenik varaždinskog župana Milan Pavleković koji je sve prisutne pozdravio u ime Županije, te čestitao organizatorima i sudionicima na lijepo upriličenoj priredbi.

>>Varaždinski Slovenci obilježili Prešernov dan

Također se osvrnuo da dugogodišnju tradiciju obilježavanja Prešernovog dana u Varaždinskoj županiji.

- Prešernovi dani, koji ovdje imaju dugogodišnju tradiciju, dobra su prilika da uz kulturne događaje pokažemo i visoku razinu suradnje između dviju država, kao i naše uvažavanja slovenske nacionalne manjine – kazao je između ostalog zamjenik župana.

Najveći slovenski kulturni praznik obilježen je i u HNK Varaždin kojem su nazočili pripadnici slovenske manjine koji žive u Varaždinu i Cestici te brojni ugledni gosti iz Grada i Županije te Republike Slovenije.

Komentari