Prijateljstvo bez granica na sajmu u Donjem Kraljevcu

Objavljeno: 02.09.2011. 12:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: donjikraljevec.hr

U Donjem Kraljevcu počinje prva velika manifestacija u sklopu europskog projekta  „Prijateljstvo bez granica” kojeg zajednički provode Međimurska županija, Grad Čazma, te dva mađarska grada Heviz i Zalaszentgrót.

U sklopu 6. međunarodnog voćarskog sajma, koji se od danas do nedjelje održava u Donjem Kraljevcu, održat će se i dio programa vezan uz projekt punog naziva „Prijateljstvo bez granica putem zajedničkih vrijednosti”.

Projekt je sufinanciran je iz programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska, trajati će godinu dana, a ukupna vrijednost mu je oko 100 tisuća eura.

Cilj projekta je uspostaviti multikulturne i gospodarske kontakte lokalnog stanovništva, prezentirati prirodno i kulturno nasljeđe partnerskih regija, te dugoročno održati te vrijednosti kroz buduću suradnju na području kulture, obrazovanja i turizma.

Tijekom vikenda, u Donjem Kraljevcu posjetitelji će moći upoznati ukupno izlagače iz partnerskih regija i to obrtnike, čuvare starih zanata i proizvođače autohtonih proizvoda, dok će se u kulturno-umjetničkom dijelu programa predstaviti: Ansambl Musica Antiqua i Zbor „Tiszta Forras“ iz Heviza, zatim KUD „Sloga“ Miklouš iz Čazme, Zbor Margareta iz Pakoda i Omladinska folklorna grupa Baszi iz Sumegcsehija, te Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec i KUD Donji Kraljevec.

U tri dana trajanja Sajma predstaviti će se ukupno 160 sudionika projekta „Prijateljstvo bez granica”. Kulturno-umjetnički program u petak i subotu započinje u 12 sati.

Komentari