Prijavite se za besplatne pravne savjete u Gradskoj vijećnici

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.05.2014. 14:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

U četvrtak, 8. svibnja u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina na Trgu kralja Tomislava 1, u vremenu od 10 do 14 sati, bit će održana Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Riječ je o besplatnom pravnom savjetovanju građana od strane studenata prava. Svi zainteresirani građani koji imaju pravna pitanja ili nedoumice pozivaju se da dođu u Gradsku vijećnicu u zakazano vrijeme te da sa sobom obavezno donesu kopiranu dokumentaciju te kopiju osobne iskaznice.

Pravna klinika osnovana je u jesen 2010. godine, te je kao jedinica Pravnog fakulteta u Zagrebu uključena u nastavni plan i program. Osim djelovanja u rezidentnoj klinici u Zagrebu, Klinika svoju svrhu ostvaruje i kroz projekt Vanjskih klinika. Vanjske klinike osmišljene su kako bi socijalno ugroženim skupinama građana izvan područja grada Zagreba također bila dana mogućnost korištenja besplatne pravne pomoći, ako isti nisu u mogućnosti doći do prostorija rezidentne klinike u Zagrebu.

Projekt je započet u rujnu 2012. godine, a do sad je održano preko deset krugova. U svakom krugu posjećuje se nekoliko gradova diljem Hrvatske, u kojima se obavlja ista djelatnost kao i u rezidentnoj klinici u Zagrebu – zaprimaju stranke i njihova dokumentacija te izrađuju pravna mišljenja, kao i opće pravne informacije ili pravni savjeti koji se daju odmah ili naknadno šalju poštom ukoliko se radi o složenijem slučaju.

Pravna klinika održava se drugi put u Varaždinu. U prvom terminu 17. travnja ove godine desetak je građana dobilo pravne savjete.

Svoj dolazak po pravni savjet građani mogu najaviti na broj telefona 402-521.

Komentari