Prijem u varaždinskoj Gradskoj vijećnici za hrabre raftingaše

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.04.2014. 17:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

U utorak, 8. travnja u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina bit će priređeno primanje za članice i članove Rafting kluba Matis Divlja Voda iz Varaždina.

Gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš tom će prigodom javno, u ime svih građana, čestitati članovima tog kluba na učinjenom izuzetnom dobrom djelu, odnosno spašavanju utopljenika na Dravi. Odlučnom i odgovornom reakcijom u četvrtak, 27. ožujka ove godine, članovi kluba izvukli su iz rijeke muškarca, oživjeli ga i pozvali hitnu pomoć čime su mu spasili život.

>> Djevojke rafting kluba u Dravi našle muškarca kako pluta pa ga oživile

Bit će to također prilika da se progovori o brojnim aktivnostima kluba koji je osnovan 2009. godine te okuplja pedesetak članova starosti između 18 i 30 godina. Članovi se aktivno bave sportom, rekreacijom i organiziranjem raznih ekološko-edukativnih manifestacija. Klub djeluje u prostorijama na starim Dravskim bazenima te provodi i sudjeluje na raznim utrkama, natjecanjima i društveno korisnom projektima kao što su Zimski spust, Dravantura, Stop kanaliziranju rijeka Drava I Mura, Očistimo rijeke Hrvatske.

Uz društveno korisne projekte, Rafting klub Matis Divlja Voda ostvaruje zapažene rezultate u nacionalnim i međunarodnim natjecanjima (treći u Hrvatskoj, šesti u Euro kupu).

Komentari