Prijevoz srednjoškolaca: 30 kuna mjesečno za bus, 10 kuna za vlak?

Objavljeno: 30.08.2012. 17:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine u petak ujutro vijećnici bi trebali raspravljati o prijedlogu novog modela sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca. U projekt se naime uključila i država koja će financirati čak 75 posto troška što bi trebalo drastično smanjiti troškove roditelja srednjoškolaca.

Prema prijedlogu kojeg bi župan Predrag Štromar trebao predstaviti vijećnicima, učenici bi ove školske godine trebali mjesečno plaćati 30 kuna za prijevoz autobusom, odnosno 10 kuna za prijevoz vlakom, što je čak deset puta manje nego prošle godine.

U Varaždinskoj županiji ima oko 5.700 učenika koji svaki dan moraju putovati u školu više od pet kilometara, a ovaj projekt trebalo bi biti veliko rasterećenje za njihove roditelje koji su prošle školske godine za mjesečne autobusne karte plaćali 300, a za željezničke 100 kuna.

S obzirom da se projekt još nije počeo provoditi, prijevoznici bi sljedeći tjedan nekoliko dana trebali besplatno prevoziti srednjoškolce u školu.

Kako bi ostvarili pravo na sufinanciranje prijevoza, učenici će u tom periodu u svojim školama morati podići potvrde i dostaviti ih prijevozniku.

VIŠE PROČITAJTE U NOVOM BROJU VARAŽDINSKOG TJEDNIKA

Komentari