„Kroz vrata Europe do škole budućnosti“

Učiteljice I. OŠ educirale se o suvremenim metodama poučavanja i ocjenjivanja u Španjolskoj i Sloveniji

Objavljeno: 10.12.2018. 17:33

Zadnja izmjena: 10.12.2018. 17:57

U sklopu Erasmus+ projekta „Kroz vrata Europe do škole budućnosti“ I. osnovna škola Varaždin poslala je na edukacije i učenje kroz primjere dobre prakse petero učitelja škole.

Učiteljice razredne nastave Tatjana Posavec, Nevenka Đurak i Blaženka Pavlović učile su od slovenskih partnera OŠ Bistrice ob Sotli kako koristiti pametne ploče u nastavi te na koji način samostalno izrađivati digitalne nastavne sadržaje. 

Također, učiteljica razredne nastave Tea Pavičić Zajec i učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš boravile u OŠ Bernardino Perez, Valencia de don Juan u Španjolskoj gdje su se također kroz job shadowing aktivnost upoznale s obrazovnom metodologijom partnerske škole te naučile kako koristiti IKT alate u svrhu ocjenjivanja i vrednovanja znanja učenika. 

Osim školskih aktivnosti, učitelji su se upoznali s kulturno – povijesnim znamenitostima Slovenije i Španjolske te posjetili i razgledali njihove glavne gradove. Sve aktivnosti u sklopu projekta financirane su iz Europskih fondova, a odobrene od strane Agencije za mobilnost i programe EU. 

Komentari