''koja je ovo država!''

Proteklog tjedna Lepoglava se pretvorila u veliki filmski set - evo detalja!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.02.2018. 10:29

Zadnja izmjena: 17.02.2018. 10:29

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač susreli su se s Majom Vukić, izvršnom producenticom filma "Koja je ovo država!", koji je proteklog tjedna sniman na lokacijama u Lepoglavi.

Riječ je o filmu redatelja Vinka Brešana u kojem glume brojna eminentna imena hrvatskog glumišta od koji su neki, zajedno s brojnom filmskom ekipom, nekoliko dana boravili u Lepoglavi snimajući filmske scene uglavnom vezane uz zatvor za što im je kao odlična kulisa poslužila Kaznionica u Lepoglavi te njena okolica. 

Na sastanku održanom u uredu gradonačelnika razgovaralo se mogućnostima koje Lepoglava pruža filmašima, ali i bogatoj lepoglavskoj baštini koja se zaslužuje naći u fokusu filmskih objektiva. Vezano uz navedeno, producentica Vukić je istaknula da postoje potencijali koji bi u budućnosti u Lepoglavu mogli privući brojne filmske ekipe.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti da se krajem godine, kad će film biti spreman za prikazivanje, jedna od projekcija kojom će film biti predstavljen održi upravo u Lepoglavi. S tim u vezi, ali i u kontekstu važnosti promicanja filmske i kulture općenito, razgovaralo se i potrebi obnove kino dvorane u Kaznionici u Lepoglavi i njenog stavljanja u ponovnu funkciju.

 

Komentari