Prva gimnazija Varaždin domaćin državnog natjecanja iz klasičnih jezika

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.04.2013. 16:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Svečanom akademijom održanom 10. travnja u hotelu "Turist" u Varaždinu je otvoreno 26. državno natjecanje iz klasičnih jezika.

Prisutne je u ime Agencije za odgoj i obrazovanje pozdravila zamjenica ravnatelja Sanja Urek, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Josip Hehet, u ime Državnog povjerenstva natjecanja pozdrave su prisutnima uputile Zdravka Martinić - Jerčić, predsjednica i Kornelija Pavlić, vanjska suradnica Agencije za odgoj i obrazovanje, kao i predsjednik Hrvatskog društva klasičnih filologa Tonći Maleš.

Vokalna grupa Glazbene radionice Prve gimnazije, dramska družina "Theatron", ženska vokalna grupa bivših učenica i profesorica škole, kao i svi ostali učenici koji su sudjelovali u programu oduševili su publiku te su za svoje nastupe dobili velike pohvale i bili nagrađeni dugotrajnim pljeskom.

Atmosferu su upotpunili kostimi Rimljana koje su nosili svi učenici u programu, kao i konferansijeri, a koje je školi u najam ustupio Zavičajni muzej Varaždinske Toplice.

U četvrtak, 11. travnja, uz natjecateljski dio, za sve sudionike predviđene su radionice izrade keramike, razgledi biološke i fizikalne zbirke škole kao i zbirke starih knjiga te šetnja gradom, nakon čega će biti objava rezultata i svečanost zatvaranja natjecanja te dodjela nagrada.

U petak, 12. travnja za sve je sudionike natjecanja organiziran posjet Varaždinskim Toplicama i Zavičajnom muzeju, kao i igrokaz učenika Prve gimnazije koji je planiran na samom arheološkom lokalitetu.

Komentari