Općina Vidovec

Foto - Prvi u Hrvatskoj osigurali osnovnoškolcima jastuke za školske stolce

Objavljeno: 25.03.2024. 09:31

Zadnja izmjena: 25.03.2024. 09:37

Osluškujući djecu, Općina Vidovec nabavila je jastuke za školske stolce koji su danas stigli u osnovne škole Tužno i Vidovec, a načelnik Općine Bruno Hranić istaknuo je da su sigurno prva jedinica lokalne samouprave koja je riješila na takav način jedan dječji problem koji se možda starijim osobama ne čini bitan, ali je djeci jako važan.

Prošle godine, naime, učenici su posjetili načelnika Hranića u općinskim prostorijama da bi se upoznali s njegovim i radom općinske uprave te su m nekoliko prijedloga koje su iznijeli da se poboljša rad općine naveli su i problem da im je teško sjediti na tvrdim školskim stolicama. Učenica Klara Levanić iz Osnovne škole Tužno predložila je načelniku da im općina osigura mekane jastuke da mogu lakše pratiti nastavu. Načelnik je odmah prihvatio taj prijedlog i već je ove godine osigurao sredstva u proračunu za tu namjenu, navode iz Općine.

- Sigurno smo prva jedinica lokane samouprave u Hrvatskoj koja je riješila na ovakav način jedan dječji problem koji se možda starijim osobama ne čini bitan, ali je djeci jako važan ne samo za udobnije sjedenje nego i za zdravlje. To je samo jedan manji dio koji općina izdvaja za djecu, a godišnje taj iznos iznosi oko 1 milijun eura - poručio je načelnik Hranić.
 

Komentari