Radnici Coninga i dalje u štrajku: Duguju nam preko 12 milijuna kuna za plaće

Objavljeno: 22.03.2013. 09:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Radnici Coninga već su mjesec dana, a Srečko Vidaček, sindikalni povjerenik te tvrtke kako radnici ne znaju što se u tvrtki događa, te da čekaju svojih osam plaća. Ukupni dug Coninga prema radnicima iznosi preko 12 milijuna kuna bruto iznosa za plaće...

- Od prije mjesec dana pa do sad nije se ništa promijenilo, osim što nam sad ne duguju sedam, već osam plaća. Kad sagledamo cjelokupnu situaciju to bi bilo čak 14 plaća, ako uzmemo u obzir činjenicu da su nam pred dvije godine plaće smanjene za 25 posto - rekao je Srečko Vidaček.

Mladen Zevnić, regionalni povjerenik, navodi kako je unatrag mjesec dana iz tvrtke otišlo desetak ljudi, koji su bili prisiljeni dati otkaz jer nemaju mogućnosti dolaziti na posao. Trenutno je u štrajku 130 ljudi, a sindikalisti poručuju kako će sa štrajkom i nastaviti sve dok im se ne isplate plaće.

Zevnić i Vidaček rekli su kako se u mjesec dana direktor nije obratio radnicima, a navode i kako neki dolaze na posao biciklima iz udaljenih mjesta, s obzirom da nemaju za gorivo.

- Cilj nam je da se završi agonija. Bezuspješno nastojimo održati sastanak s upravom, a direktori i savjetnica i dalje stvaraju namjerni pritisak i stres među radnicima čekajući da sami odu iz tvrtke bez otpremnina i plaća - poručili su iz štrajkaškog odbora Coninga.

>> Policija provodi kriminalističko istraživanje u Coningu

Komentari