Registrirano Sveučilište Sjever, završena integracija Medijskog sveučilišta i VELV-a

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.01.2014. 11:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Na trgovačkom sudu u Varaždinu danas je registrirano Sveučilište Sjever, što znači da je završen postupak integracije Medijskog sveučilišta u Koprivnici i Veleučilišta u Varaždinu.

Sjedište Sveučilišta Sjever je u Koprivnici. Prema obrazloženju Trgovačkog suda, subjektu upisa pripojen je drugi temeljem ugovora o pripajanju od 27. prosinca 2013. i Odluke o pripajanju i odobrenju ugovora o pripajanju.

Da podsjetimo, integracija se provodila temeljem odluka varaždinskog Gradskog vijeća o vraćanju nekretnina Gradu Varaždinu u svoje vlasništvo, o prijenosu poslovnih udjela u društvu Velv d.o.o. na Grad Varaždin (prijenos osnivačkih prava nad Medijskim sveučilištem), o prijenosu poslovnih udjela u društvu Media uni d.o.o. na Velv d.o.o. i o prijenosu osnivačkih prava u ustanovi Veleučilište u Varaždinu na društvo media uni d.o.o.

- Također, treba napomenuti da se integracija provodila uz obvezu Grada Koprivnice da Medijskom sveučilištu osigura prostor za rad bez naknade te u tu svrhu izvrši ulaganje u ukupnom iznosu od 18 mil. kuna u odnosu na nekretnine koje u naravi predstavljaju kompleks bivše vojarne u Koprivnici (danas Sveučilišni kampus), ali i uz obvezu Veleučilišta u Varaždinu da, u nazad prenesene nekretnine na Grad Varaždin, uloži 10 mil. kn u roku od tri godine – priopćili su nam jučer iz VELV-a.

Više o postupku integracije te zašto je dopusnica za Medijsko sveučilište plaćena čak 4 milijuna kuna, na koji način je obavljen prijenos dopusnice, kao i gubi li Grad Varaždin integracijom VELV-a u Medijsko sveučilište, pročitajte u novom broju Tjednika eVaraždin koji je izašao danas, 24. siječnja.

Komentari