Vidovec BIOS - Ivančica: Rukometni švedski stol u derbiju

Piše: evaraždin.hr

Objavljeno: 29.09.2011. 14:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: evaraždin.hr

Sada je već jasno da se rukometni derbiji, ove sezone igraju u Vidovcu. U sklopu 4. kola 1. HRL, u subotu u 19 sati, će vidovečki rukometaši, koji čvrsto drže prvo mjesto tablice, u lokalnom derbiju ugostiti rukometaše Ivančice, a gostoprimstvo će vrijediti samo prije i nakon utakmice...

U subotu će na „rukometnom meniju“ biti pravi rukometni „švedski stol“.  Jer kada na jednom mjestu imate takve srednje igrače poput Alena Melnjaka, Rodika, Vidačeka, Gotala, Sveteca, Dobovičnika, krila poput Jagačića, Malnera, Harjača pucače poput Vinceka, Putareka, Breljaka, Turkovića, Goluba bivšeg reprezentativca Zorana Jeftića, vratare poput Vujovića, Grda, Balenta, rukometni „spektakl“ je zagarantiran. Interes za ulaznice je veliki, i ne sumnjamo da će dvorana u Vidovcu, koja s povećanim kapacitetom dočekuje novu sezonu, ponovno biti puna.

Vidovec BIOS u prve tri utakmice ostvario je tri pobjede, od čeka dvije na gostovanjima (Kutina, Slavonski Brod), dok su kod kuće svladali Umag. Novi igrači, kojih je čak šestorica polako su se priviknuli na ekipu, stvari „sjedaju na svoje“, a što je najvažnije, Vidovec BIOS je trenutno na prvom mjestu tablice. Uz njih je s maksimalnim učinkom trenutno još jedino Medveščak NFD.

-Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju, ima još prostora u našoj igri, puno je novih igrača, ali polako se pogreške otklanjaju, i jedva čekamo subotnji derbi susret – ističe trener Vidovec BIOS-a Zvonimir Melnjak.

Unatoč položaju na tablici, rukometaši Ivančice sa Ivančanima Pečekom, Grdom, Harjačem, povratnikom Gotalom te bivšim igračima Varteksa, Jagačićem, Žnidarićem i Golubom, sigurno ima što pokazati, a i u pripremnoj utakmici u kolovozu, prezentirali su u Vidovcu odličan rukomet. Prvenstvo su otvorili s tri poraza, kod kuće od Medveščaka i Osijeka, te na gostovanju u Đakovu.

-Nismo krenuli u sezonu, kao što se možda moglo očekivati, ali nakon posljednjeg poraza od Osijeka smo se pribrali posljednjih dana, posložili i dogovorili neke stvari i idemo odigrati dobru utakmicu u Vidovec. To nam je jedino bitno u ovom trenutku – ističe trener Ivančice Ivan Hudoletnjak.

Ističe Hudoletnjak da su u prvim kolima imali i podosta problema s ozljedama i izostancima igrača, što sigurno nije pomoglo rezultatskom učinku.

-Vidovec je sigurno favorit u ovoj utakmici, a mi se idemo postaviti čvrsto. Imamo 6-7 novih igrača u odnosu na lani, zbog čega prvenstveno u obrani nismo pravi, što svakako moramo popraviti. Ponavljam, rezultat nam uopće nije imperativ, moramo polako početi dizati igru, što je trenutno najvažnije. Veselimo se utakmici u Vidovcu da vidimo gdje smo u ovom trenutku – ističe trener ivanečkih rukometaša.

Domaći rukometaši spremni su za subotnji ogled, u sastav će se vratiti i Malner, vjerojatno i Svetec, a upravo dužina klupe, veliki je adut Vidovec BIOS-a.

-Ove utakmice uvijek su bile posebne, međusobno se jako dobro poznamo, igrači se poznaju i veliki su prijatelji čak, a mi ne bježimo od uloge favorita, iako je ona uvijek dvosjekli mač. Sigurno da imamo dužu klupu, da smo trenutno u boljoj formi i ne sumnjam da ćemo slaviti na kraju u ovoj utakmici, kao i u dosadašnjim susretima tijekom prošle i ove sezone – ističe trener Melnjak.

Sve je spremno s organizacijske strane, domaćini iz Vidovca tradicionalno su sve posložili i pripremili za što bolju utakmicu, ali i za dobru rukometnu feštu nakon nje.

Očekuje se puna dvorana, u koju stane gotovo tisuću gledatelja, ulaznica još uvijek ima, a cijena za rukometni derbi je samo 20 kuna.

Komentari