RK Vidovec Bios: Nije moguće nikakvo spajanje s RK Varteks Di Caprijom

Objavljeno: 26.12.2012. 12:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Iz RK Vidovec Biosa stiglo nam je ovih dana priopćenje u kojem se ističe kako ne postoji mogućnost spajanja RK Vidovec Biosa i RK Varteks Di Caprija, no ne obacuje se mogućnost pokretanja snažnog kluba s europskim ambicijama, po završetku sezone.

>> Od iduće sezone jedan varaždinski rukometni klub s europskim ambicijama

Priopćenje prenosimo u cijelosti...

"Posljednjih dana u pojedinim se medijima, a i kroz izjave čelnika varaždinskog rukometnog kluba, pojavila netočna informacija, da postoji mogućnost spajanja RK Varteks Di Caprija i RK Vidovec Biosa.

Ovime želimo demantirati da postoji bilo kakva mogućnost spajanja ovih dvaju klubova.

Rukometni klub Vidovec Bios je neovisan rukometni brend, koji je napravio malo sportsko čudo, u posljednje dvije godine, preskočivši dva ranga natjecanja, od treće do prve lige.

Vidovec Bios je odlično posložen klub, financijski stabilan, a u organizaciji kluba sudjeluje preko 30 ljudi, mahom gotovo sve volontera. Ljudi ulažu svoje slobodno vrijeme, sve iz ljubavi prema sportu rukometu, kako bi svaka subota kada igra Vidovec Bios bila idealna za sport i zabavu, kao i kako bi omladinska škola normalno funkcionirala.

Osim toga, u klub su uložena znatna financijska sredstva, pronađeni su i renomirani sponzori.

Zbog svega toga, nikakvog spajanja sa RK Varteks Di Caprijom, koji je nažalost u određenim problemima, neće biti. Previše se uložilo u ovaj rukometni brand da bi se sada poništilo ili stopilo.

Razgovaralo se doduše sa gradskim čelnicima, o stvaranju novog snažnog rukometnog klub u „kolijevci rukometa“. Naš klub i Uprava koja ga vodi, nije za to nezainteresirana, smatramo da bi to mogao biti odličan projekt, ali s našim znanjem i ljudima.

No sve je to još u fazi razgovora. Prvenstveno želimo završiti sezonu, gdje smo na solidnom sedmom mjestu, a i u slučaju da se pokrene novi klub, Vidovcu će ostati stabilan rukometni klub, jer se radi o sredini koja je izuzetno rukometna i koja to zaslužuje.

Uprava RK Vidovec Bios"

Komentari