Roditelji, upišite djecu u besplatnu školu za vozače bicikla

Objavljeno: 20.06.2014. 18:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/Andrej Švoger

Kako bi se poboljšala kultura ponašanja u prometu i ove će se godine organizirati besplatna škola osposobljavanja za vozače bicikla.

Besplatna škola osposobljavanja za vozače bicikla namijenjena je djeci od devet do 14 godina starosti, a organiziraju ju postaja Prometne policije Varaždin u suradnji s Autoklubom „Varaždin.

Polaznici će učiti kako se kao biciklist ponašati u prometu, što znače prometni znakovi, kakvi su prometni propisi, kako se pravilno uključiti u promet, kako skretati, prestrojiti se prilikom vožnje bicikla i još mnogo toga što je potrebno kako bi se mladi biciklisti znali ponašati u cestovnom prometu.

– Cilj održavanja ove škole je  promicanje kulturnog ponašanja u prometu kako bi se izbjegle i smanjile mogućnosti neželjenih posljedica na cesti – poručili su iz PU varaždinske.

Nastava će trajati tjedan dana, a održavat će se u prostorijama Policijske uprave varaždinske u Milčetićevoj ulici u Varaždinu. Prvi termin je od 30. lipnja do 5. srpnja od 9 do 10.30 sati, a drugi termin je od 7. do 12. srpnja od 9 do 10.30 sati.

Svi polaznici koji će uspješno završiti obuku dobit će „potvrdu o sudjelovanju u poučavanju za sigurno upravljanje biciklom u prometu“, a za najbolje polaznike predviđene su i vrijedne nagrade.

Upisi i sve dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 372-124 i 372-486 ili osobno u prostorijama Postaje prometne policije Varaždin u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu.

 

Komentari