Rok za dovršetak zgrade B1 u POS V. Novaka je 31. svibanj 2014.

Objavljeno: 12.12.2013. 15:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger

Danas je u zgradi B1 POS-a Vilka Novaka potpisan aneks ugovora o nastavku i završetku izgradnje tog stambenog objekta.

Uz gradonačelnika Grada Varaždina Gorana Habuša ugovor je potpisao Vladimir Kukec, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi, te Stjepan Ptiček iz Coninga i Romano Perić iz Zagorje Tehnobetona.

- Priveli smo kraju priprema za potpis aneksa ugovora gdje se definira završetak objekta B1 u POS Vilka Novaka. Kašnjenja na ovim objektima su poznata svima. Najvažnije je da su sredstva za dovršetak ovog objekta osigurana. Rok za završetak 31. svibanj 2014. S izvođačima smo uspjeli dogovoriti da s obzirom na veliki broj stanova i mali broj potpisanih predugovora dinamika radova bude prilagođena na način da se najprije završavaju oni stanovi za koje su ugovori potpisani. Također, i oni stanovi za koje postoji interes za najam prema onom kako je u Hrašćici. Interes je za sada toliki da možemo završiti radove na jednoj dilataciji i pet stanova na drugoj. Većina infrastrukture je gotova. Više ne vidim nikakvog razloga da se objekat B1 ne završi u danas dogovorenom roku. Niti zašto se nebi moglo nastaviti s objektom A2, a zatim vjerojatno i B2 - rekao je Kukec.

Drago mi je da smo našli rješenje da zgradu B1 završimo u razumnom roku, istaknuo je Perić, i dodao da sad to neće biti na uštrb kvalitete. On je objasnio da sad kreće zatvaranje objekta tako da se unutrašnji radovi mogu obavljati i tijekom zime.

- Razgovor o aneksu smo proveli prije tri-četiri tjedna, a onda smo obavijestili kupce. Njih je tada bilo 13, i rekli smo im rokove. Koliko ja znam njih je šest predalo zahtjev za raskid. Vidjet ćemo hoće li svi otići. Drago mi je da je dosta veliki interes za najam. Vjerujem da će zadani rok biti ispoštivan. Nije točno da POS u Varaždinu staje, ali ćemo dinamiku gradnje prilagoditi mogućnostima kupaca i financijskim sredstvima - kazao je gradonačelnik Habuš.

Komentari