Romi iz Vratna: Trebamo vodovod, deratizaciju, odvoz smeća, dječje igralište...

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.11.2012. 09:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

S ciljem operacionalizacije Programa i mjera za rješavanje pitanja Roma u Varaždinskoj županiji do 2020. godine, kojeg je Povjerenstvo za rješavanje pitanja Roma u Varaždinskoj županiji donijelo na 2. sjednici održanoj 23. listopada ove godine, održan JE radni sastanak sa ciljem utvrđivanja prioriteta u provođenju navedenog Programa.

Radnom sastanku su, uz župana Predraga Štromara i njegovu zamjenicu mr.sc. Blanku Glavicu Ječmenicu prisustvovali i saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi sa savjetnikom Nedjeljkom Bjelajcem, predstavnica Centra za socijalnu skrb Varaždin Dijana Posavec i predstavnici Roma Eduard Oršoš, Zlatko Oršuš i Mladen Ignac.

Na sastanku je posebno istaknuto da se planirane mjere i aktivnosti na rješavanju romske problematike stvarno i provedu, ali selektivno, odnosno prema trenutnim mogućnostima i prioritetima.

U tu svrhu, od planiranih programskih aktivnosti, dogovoreni su prioriteti koje su predložili predstavnici Roma, a za koje je ocijenjeno da ih je moguće započeti odmah i dovršiti  u narednoj godini.  Kao apsolutne prioritete, predstavnici Roma romskog naselja lociranog na rubnom području Donjeg i Gornjeg  Vratna, naveli su uvođenje vodovodne mreže, sanaciju divljih deponija u i uz naselje, deratizaciju i organizaciju stalnog prikupljanja i odvoza smeća.

Osim nabrojenih prioriteta dogovoreno je uklanjanje i prodaja postojećeg devastiranog kontejnera, a za novac dobiven njegovom prodajom uredit će se prostor dječjeg igrališta.

Komentari