Ruža Šimunković u pritvoru u Ljubljani

Objavljeno: 27.11.2012. 15:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Ruža Šimunković, protiv koje se na varaždinskom se Županijskom sudu vodi postupak jer je poznanike nagovarala da joj ubiju muža, u pritvoru u Ljubljani nalazi se zbog - pokušaja ubojstva, piše Novi list.

Iza rešetaka jedinog ženskog pritvora u Ljubljani već se neko vrijeme nalazi Ruža Šimunković, 49 - godišnjakinja protiv koje se na varaždinskom Županijskom sudu tereti za pokušaj ubojstva supruga Ante M. iz Varaždina.

Ruža Šimunković s jednim je dobrostojećim prijateljem krenula u Sloveniju u provod. Znala je da on kod sebe ima 12 tisuća eura što joj je bio dovoljan mamac. Iskorisila je priliku i prijatelju u piće ubacila omamljujuće sredstvo, zbog čega je on tijekom vožnje u Sloveniji osjetio slabost. Kako mu se prispavalo, zamolio je Ružu da sjedne za volan i nastavi vožnju. 

Čim je prijatelj zadrijemao na suvozačevom sjedalu, Ruža je skrenula s ceste. U prvom šumarku na koji je naišla izvukla ga je iz vozila i, kako neslužbeno doznaje Novi list, pokušala ubiti. Prema informacijama kojima raspolažu, učinila je to užetom što ga je čvrsto stiskala oko muškarčeva vrata. 

No, nesuđena žrtva došla je k svijesti. Ruža se uplašila i dala se u bijeg, ali nije prije toga propustila uzeti novac iz "prijateljeva" džepa. On je pak, unatoč ozljedama i mamurnosti uspio oteturati do ceste. Zaustavio je prvo vozilo što je naišlo i zatražio pomoć. 

Sasvim je izvjesno da je kod nje pronađen i novac što ga je ukrala prijatelju budući da je u nastavku postupka protiv nje pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva iz koristoljublja, te počinjenog na podmukao način. Rasplet istrage čeka u ljubljanskom zatvoru.

Čim je slovenska policija dobila prijavu o ovom događaju pokrenula je potragu za odbjeglom Ružom Šimunković. U akciji hvatanja korišteni su čak i službeni policijski psi, te je Ruža uskoro i lišena slobode, piše Novi list. 

O "supruzi iz pakla", kako je nazivaju mediji, prvi je još u rujnu pisao Varaždinski tjednik. 

Izvor: Novilist.hr

Komentari