Saborski zastupnik Veljko Kajtazi posjetio Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.02.2013. 15:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Veljko Kajtazi, saborski zastupnik 12 nacionalnih manjina Republike Hrvatske, u pratnji Ingrid Jurela Jarak i Zdenke Čukelj iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta posjetio je Međimursku županiju.

Na razgovoru u županiji prisustvovali su i međimurski župan Ivan Perhoč, čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon i načelnik općine Podturen Josip Lepen.

Nakon razgovora s predstavnicima lokalne vlasti, posjetili su Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, jedinu posebnu odgojno-obrazovnu ustanovu na području Međimurske županije.

Centar pohađa određen broj pripadnika romske nacionalne manjine. Tema posjeta bila je obrazovanje pripadnika romske manjine u Međimurju.

Predstavnici manjine i djelatnice Ministarstva obišli su Centar za odgoj i obrazovanje te su upoznati s aktivnostima koje Centar provodi, kako s nastavnim programom tako i s izvannastavnim i drugim aktivnostima u kojima Centar ima autonomiju kreiranja sadržaja, a kojima nastoji kroz multisektorsku suradnju osigurati što kvalitetniju integraciju svojih korisnika u lokalnu zajednicu.

Jedna od aktivnosti koje Centar za odgoj i obrazovanje provodi jest obilježavanje Svjetskog dana Roma, koji će Centar već treću godinu zaredom obilježiti 8. travnja u Obiteljskom centru u Kuršancu.

Na taj način će stanovnici Kuršanca, a posebice roditelji polaznika Centra, moći zajedno s najmlađim stanovnicima svoga naselja obilježiti ovaj važan dan za romsku zajednicu. 

 

Komentari