Samir Toplak više nije trener Cibalije: Odlazim ponosno i uzdignute glave

Objavljeno: 27.07.2012. 14:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Samir Toplak više nije trener prvoligaša iz Vinkovca. S upravom Cibalie jutros je dogovorio sporazumni raskid ugovora, pokupio kofere i vratio se u Varaždin.

Od kada je početkom prošle sezone preuzeo klubu Cibalije, Toplak je bio „na meti“ Ultrasa, najvjernijih navijača vinkovačkog kluba.

Poznata je činjenica da između navijača Cibalije i nekadašnjeg Varteksa već desetljećima traje veliki antagonizam tako da činjenica da Ultrasi nisu baš najbolje prihvatili legendu Varteksa na klupi Cibalije niti nije toliko čudna.

Toplak prošle sezone nije uspio „razoružati“ navijače, a njihov „obračun“ sa legendom Varteksa nastavljen je i na početku ove sezone.

- Godinu dana su me navijači konstantno vrijeđali i tražili moju ostavku. Na sve se nadovezalo loše financijsko stanje zbog kojeg je klub u prijelaznom roku napustilo čak deset igrača i jednostavno više nisam mogao raditi u takvim uvjetima - rekao nam je Toplak samo nekoliko minuta nakon što je potpisao sporazumni raskid ugovora sa Cibalijom, spakirao kofere i krenuo prema Varaždinu.

- Ultrasi su me optužili da sam ih vrijeđao kad sam još bio trener Varteksa. Nikako ih nisam uspijevao uvjeriti da to nije istina. S druge strane, obzirom da ekipa koja je značajno oslabljena u odnosu na prošlu sezonu treba mir i podršku, taj moj odnos sa navijačima postao je teret i klubu tako da sam odlučio otići na dobrobit kluba. Odlazim ponosno i puna srca. Hvala svim dobrim ljudima koji su me podržavali i svim mojim prijateljima u Vinkovcima i okolici. Unatoč svemu što je bilo, uvijek ću se rado vraćati u Vinkovce – objasnio nam je svoju odluku Toplak.

S obzirom da se sve dogodilo prilično brzo, gotovo „preko noći“, Toplak još nije imao vremena razmisliti gdje će nastaviti svoju karijeru.

- Prvo idem na more s obitelji. Već sam spakiran i krećem prema Jadranu. Kad se vratim vidjet ću ima li kakvih ponuda i o kakvim je ponudama riječ. S obzirom da sam bio vezan uz Cibaliu nisam bio na tržištu pa niti ne znam ima li interesenata za moje usluge. To ću vidjeti kad se dobro odmorim – zaključio je Toplak. 

Komentari