Savjet mladih Varaždinske županije o maturi i vršnjačkom nasilju

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.12.2012. 11:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Savjet mladih Varaždinske županije održao je četvrtu sjednicu u Turističko kulturno-informativnom centru u Lepoglavi, kako bi promovirali ulogu Savjeta u udaljenijim krajevima naše županije.

Na točkama dnevnog reda raspravljalo se o dosad provedenim aktivnostima. Predsjednik Savjeta prisustvovao je sastanku Vijeća za prevenciju na kojem je načelnik PU Varaždinske, Darko Jurčec, predstavio Izvješće o kriminalitetu. Također, ono što je najvažnije za Savjet bilo je govora i o rizičnom ponašanju mladih, ali i edukativnim akcijama za djecu i mlade, vezanih za prevenciju, zdravlje, sigurnost i očuvanje okoliša.

U proteklom razdoblju Savjet mladih održao je i koordinacijski sastanak s vijećima učenika srednjih škola, na kojem su ujedno odabrani i predstavnici srednjih škola; za predsjednicu Ivana Novak (Medicinska škola Varaždin), za zamjenika Filip Cirkvenčić (Prva gimnazija Varaždin), te zapisničar Tanja Težak  (Srednja škola Ivanec).

Putem vijeća učenika biti će olakšan pristup mladima ove dobne skupine. Na koordinacijskom sastanku, prema odabiru tema prisutnih, raspravljalo se o prednostima i nedostacima državne mature te o vršnjačkom nasilju u školama. U pripremi je izrada Županijskog programa djelovanja za mlade, a polazište za izradu biti će analiza problema i potreba mladih na području Varaždinske županije.

Podaci će se prikupiti na temelju anketa koje će biti distribuirane mladima u obrazovanju, mladim zaposlenim i nezaposlenim ljudima. U izradu će biti uključene i sve organizacije i ustanove koje su uključene u rad s mladima.

Komentari