Sportski pothvat mjeseca prosinca u ruke kickboxera SD Mladosti

Objavljeno: 13.01.2012. 13:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u petak je na Slobodi dodijelila nagradu za sportski pothvat mjeseca prosinca, a ona je otišla u ruke članova SD Mladosti.

Mali broj Varaždinaca zna da u sklopu sportske dvorane Graberje već nekoliko godina vrlo uspješno djeluje Centar za borilačke sportove.

Uspješan je ovo sportski projekt dvojice naših sugrađana i entuzijasta borilačkog sporta, Anđelka Mladenovića i Miljenka Rožmarića.

Naime, u „balonu 2“ od jutra do mraka marljivo vježbaju članovi čak četiri varaždinska borilačka kluba koja djeluju pod okriljem SD Mladost i Omega klubova.

Dugogodišnja suradnja spomenutih borilačkih klubova temelji se na početnoj masovnosti koja kroz brojne treninge svake godine iznjedri velik broj vrhunskih boraca, a borci također sudjeluju na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima.

Članovi SD Mladost, okupljeni u kickboxing klubu zasigurno će se s veseljem sjećati svog zadnjeg prošlogodišnjeg nastupa na tradicionalnom međunarodnom kickboxing turniru Croatia Open 2011 – Božićni kup koji je održan sredinom prosinca 2011. godine u Osijeku.

Osječki kickboxing turnir, koji ima status službenog događanja WAKO Svjetske kickboxing federacije okupio je čak 629 natjecatelja iz 73 kluba koji su prispjeli iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Mađarske, Slovenije, Austrije, Rusije i Hrvatske.

Varaždinci su na Božićnom turniru osvojili  čak 10 medalja, a mladi član KBK Mladost Slaven Ivić okitio se titulom najboljeg juniora Hrvatske u Low kicku.

Osječki uspjeh SD Mladost bio je dovoljan da bi se njegovi članovi domogli  titule Sportski pothvat koju svakog mjeseca dodjeljuje Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Komentari