Sportski pothvat za studeni djelitetljima pravde

Objavljeno: 09.12.2011. 11:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Iako se nagrada sportski pothvat mjeseca dodijeljivala sportašima, nagrade za studeni otišle su u ruke sportskih djelatnika, odnosno sudaca. Nagradu za sportski pothvat mjeseca studenog u petak na Slobodi primili su nogometni sudac Siniša Premužaj, te teniski suci Denis Pitner i Damir Hižak.

Siniša Premužaj, višegodišnji član Nogometnog saveza Varaždinske županije prije nepunih mjesec dana prisustvao je velikom spektaklu gdje je kao pomoćni sudac dijelio pravdu na legendarnom Old Trafforadu u susretu Manchester Uniteda i Otelula. Usprkos tome Zajednica sportskih udruga grada Varaždina dodijelila mu je priznanje za Sportski pothvat mjeseca studenog.

- Suđenje ove utakmice smatram krunom svoje sudačke karijere, a istrčati na Old Trafford nešto je prekrasno. Zahvaljujem Udruzi na nagradi i smatram to potvrdom svog rada, ali koja će me tjerati da dalje napredujem- rekao je Siniša Premužaj.

Nagrade za sportski pothvat dodijeljene su i teniskim sucima Denisu Pitneru i Damiru Hižaku koji su kao linijski suci sudili na Wimbledonu, a sljedeće godine sudit će na Olimpijskim igrama u Londonu.

- Velika čast je primiti ovo nagradu. Biti dio spektakla Wimbledona nešto je prelijepo, dok je pozivnica za suđenje u Londonu kruna moje karijere- rekao je Denis Pitner.

Bez sudaca sport ne bi funkcionirao. Mnogo je rada i odricanja u sudačkom poslu, a greške se lako potkradaju.  Ovi suci su mnogo napravili u promociji grada Varaždina u svijetu pa je nagrada za Sportski pothvat mjeseca studenog zasluženo otišla u njihove ruke.

Komentari