Sportski pothvat za svibanj dobili "divljevodaši" Varteksa

Objavljeno: 21.06.2011. 11:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Već dugi niz godina članovi varaždinskog KKK Varteks predstavljaju perjanicu hrvatskog kajaka i kanua na divljim vodama. Do tog laskavog epiteta  KKK Varteks je došao velikim dijelom zaslugom svog člana, danas zasigurno najboljeg svjetskog kanuista Emila Milihrama, ali i zbog čitave plejade mladih kanuista koji su  stasali uz njega.

Od njih šezdesetak, trenutno aktivnih članova kluba nabrojiti ćemo samo najbolje: Sinišu Martinovića, Elvisa Sanjkovića i Mateja Herkova. Baš su potonji uz kolegu Emila Milihrama od 10. do 15. svibnja, ove godine kao članovi Hrvatske kajak i kanu reprezentacije uspjeli pokoriti Europu na Prvenstvu Europe u kajaku i kanuu na divljim vodama odžanom u Kraljevu, u Srbiji.

Neprikosnoveni  svjetski vladar divljih voda Emil Milihram uspio je već prvog dana natjecanja u Kraljevu obraniti naslov europskog prvaka u kanuu jednosjedu. Nakon što je obranio naslov europskog prvaka u klasičnoj utrci, Milihram je osvojio još dvije ekipne medalje, a među osvajačima medalja pridružili su mu se i kolege iz varaždinskog KKK Varteks Elvis Sanjković, Siniša Martinčević i Matej Herkov! Posljednjeg dana natjecanja vožene su i ekipne vožnje, a nastavilo se s novom  "berbom medalja" za hrvatske i varaždinske kanuiste. Emil Milihram bio je član ekipe u kanuu jednosjedu, a uz njega su bili i Gojić te Lepan, što je bilo dovoljno za novo zlato u sprintu.

U ekipnoj utrci kanua dvosjeda, uz Milihrama, Gojića i Antonija Obadića, sudjelovali su i Milihramovi klupski kolege Siniša Martinović, Elvis Sanjković te Matej Herkov koji su iznenadili sve i osvojili srebrnu medalju.  Nastup Varaždinaca u Kraljevu  potvrdio je dugogodišnju promišljenu kvalitetnu politiku upravljanja i djelovanja KKK Varteks. ZSUG-a Varaždina je to prepoznala, te je podvig varaždinskih kajakaša proglasila Sportskim pothvatom mjeseca svibnja 2011. godine.


Komentari