Stvorena postizborna koalicija HDZ-HSS-HSP u Lepoglavi

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 07.06.2013. 12:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Postizbornim koalicijskim sporazumom HDZ-a, HSS-a i HSP-a  koji je ispred Gradske organizacije HDZ-a grada Lepoglave potpisao njen predsjednik Robert Maček, HDZ će s koalicijskim partnerima imati većinu u Gradskom vijeću grada Lepoglave.

U ime koalicijskih partnera sporazum su, 6. lipnja, parafirali Stjepan Maček (HSS) i Damir Vrtar (HSP).

Na nedavno održanim lokalnim izborima kandidacijska lista HDZ-a osvojila je četiri vijećnička mandata, baš kao i kandidacijska lista HSS – HSP – Zelena lista. Ulaskom u koaliciju zajedno će imati većinu u Gradskom vijeću koje broji 15 članova.

Koalicijskim je sporazumom dogovoreno da će u prve dvije godine mandata Gradskog vijeća na njegovom čelu biti Željko Šoštarić iz HSS-a, a na mjestu potpredsjednika Robert Dukarić iz HDZ-a. U drugoj polovici mandata funkciju predsjednika Gradskog vijeća obnašat će Robert Maček iz HDZ-a, dok će ona potpredsjednička pripasti Željku Breškom iz HSP-a.

- Podržat ćemo svaki dobar i kvalitetan projekt koji je u interesu grada Lepoglave, ali isto tako sprječavat ćemo sve nepravilnosti i boriti se protiv nepotizma – izjavio je Robert Maček nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma.

Komentari