Šuica u Varaždinu: Ljudima je dosta Milanovića i njegove politike

Objavljeno: 14.05.2014. 20:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Valerija Mihalić

U sklopu kampanje za izbore za Europski parlament, Varaždinsku županiju danas su posjetili aktivna europarlamentarka Dubravka Šuica i jedan od kandidata na listi HDZ-a Ivan Sablić.

Kako su istaknuli na konferenciji za novinare, važno im je doći u svaki kraj, do svakog građanina i pokušati mu dati do znanja koliko su važni nadolazeći izbori za Europski parlament.

– Nažalost, prošle godine je izlaznost bila vrlo mala, za što je kriv predsjednik Ivo Josipović. Da su izbori za Europarlament bili zajedno s lokalnima, tada bi ljudi izašli u većem broju. Ove godine očekujemo puno veću izlaznost jer je ljudim dosta ove vlasti, dosta im je Zorana Milanovića  i oni žele pokazati svoje stajalište. To je ono što mi čujemo od naših sugrađana hodajući po terenu – rekla je Šuica.

Šuica i Sablić ukratko su predstavili svoj program i glavne ciljeve koje žele ostvariti kroz rad u Europarlamentu.

– Naš program je vrlo jasan. Kad se radi o vanjskopolitičkom dijelu, tada želimo biti most prema jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na naše susjede, osobito prema Bosni i Hercegovini. Zatim tu su europski fondovi u smislu infrastrukture i povezivanja svih dijelova Hrvatske, odnosno nastavak izgradnje Jadransko-jonskog koridora, koridora 5C, izgradnja Pelješkog mosta i nastavak izgradnje cesta u ovom kraju. Također važan dio našeg programa su razvijanje malih i srednjih poduzetnika, obitelj i mladi, osobito rješavanje nezaposlenosti mladih što je danas u Hrvatskoj gorući problem – istaknula je Šuica.

Ivan Sablić predstavnik je hrvatskog iseljeništva na predstojećim izborima, a kako je istaknuo, njihova lista je „Hrvatska u malom“.
– Na listi su stručnjaci s raznih područja, od ekonomije do kulture, tu su predstavnici branitelja, umirovljenika, koji će se baviti konkretnim problemima i tražiti konkretna rješenja. Ova Vlada već dvije i pol godine ne zna kako da pokrene stvari na bolje. Nažalost, mladi se sve više iseljavaju, jer ovdje ne vide svoju budućnost. Mi želimo to promijeniti – istaknuo je Sablić.

Komentari