Susret slijepih i slabovidnih osoba s područja Varaždinske biskupije

Objavljeno: 14.12.2013. 19:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Varaždinska biskupija

Članovi nekoliko udruga slijepih i slabovidnih iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije okupili su se u petak u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu na svojevrsnoj adventsko-božićnoj duhovnoj obnovi, ali i da bi zajedničkom misom zahvalili Bogu na svim dobročinstvima u svome životu.

Najprije su imali mogućnost za sakrament ispovijedi, a potom je misno slavlje predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u zajedništvu s više svećenika.

Okupljene je pozdravio vlč. Vinko Halovanić, umirovljeni svećenik Varaždinske biskupije koji zbog osobnih poteškoća s vidom gaji posebno suosjećanje i razumijevanje prema slijepim i slabovidnim osobama, te se na njegovu inicijativu prije nekoliko godina počelo s ovim susretima.

Posebno je pozdravio sve osobe u njihovoj pratnji koje im pomažu da sudjeluju u mnogim društvenim aktivnostima.

Naglasio je da im zaštitnica sveta Lucija, koja je svjetli primjer današnjem kršćanstvu, kao zagovornica može pomoći na njihovu kršćanskom putu. U uvodu mise biskup Mrzljak rekao je nazočnima da mnogi od njih ne vide danje svjetlo, no sve ih je ovdje dovelo i okupilo jedno drugo svjetlo, a to je svjetlo vjere. U propovijedi je biskup podsjetio da je sveta Lucija jedna od mnogih mučenika iz prvih kršćanskih vremena, kojima je zajedničko to da se nisu pokolebali u vjeri nego su i danas primjer upravo po čvrstoći nepokolebljive vjere.

Nakon mise Varaždinska biskupija okupila je sve sudionike susreta na zajedničkom druženju i blagovanju u prostorijama Svećeničkog doma.

Više pročitajte OVDJE

Komentari