Svjetsko školsko rukometno prvenstvo: Dečki poraženi od Slovenije, cure svladale Srbiju

Objavljeno: 21.04.2012. 12:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Nakon što su u četvrtak zaustavljeni u četvrfinalu, hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji, rukometaši Prve hrvatske Gimnazije iz Rijeke u petak su u razigravanju za plasman od 5. do 9. mjesta izgubili od vršnjaka iz Slovenije, dok su njihove kolegice u razigravanju od 9. do 16. mjesta pobijedile Srbiju...

U odličnoj utakmici u prepunoj dvorani Osnovne škole u Petrijancu Slovenci su slavili 22-19. 

- U prvom smo poluvremenu igrali bez našeg najboljeg igrača Marina Bunete koji je odmah na početku dobio nezgodan udarac, i koji se kasnije kad je vidio kako stvari stoje ipak vratio u utakmicu jer je želio pomoći suigračima, ali očito je bilo prekasno, stalno smo stizali rezultat, a nikako da preokrenemo. Žao mi je što nismo uspjeli pobijediti zbog divne publike koja se okupila u tako velikom broju i koja nas je cijelu utakmicu bodrila. Možda su dečki i izgorjeli od želje za pobjedom u ovakvoj atmosferi, jer rijetko imaju prilike igrati pred takvim ambijentom kakav je danas bio u Petrijancu. Ali, što je tu je, netko mora pobijediti. Ovoga puta to su bili Slovenci-  rekao je trener Dunato.

Hrvatskim rukometašima u subotu protiv Brazila predstoji borba za 7. mjesto.

Za razliku od rukometaša, hrvatske predstavnice u ženskom dijelu turnira, rukometašice Gimnazije A.G. Matoša iz Đakova su bile uspješne. Nakon što su u četvrtak u razigravanju za plasman od 9. do 16. mjesta svladale Poljsku u petak  je „pala“ i Srbija.

Rukometašice iz Đakova u maloj su dvorani Gradske sportske dvorane u Varaždinu slavile 28-19, a tome su uvelike pomogli i navijači.

- Naši su navijači ovaj tjedan odradili vrhunski posao, svaki dan smo imali jedan do dva autobusa s našim učenicima - navijačima koji su i danas došli dati nam podršku. A sa Srbijom je uvijek vatreno, srce je ogromno, motiv nenormalno velik i uspjele smo, igrale smo odlično danas - rekla je trenerica Šunda.

 Naše djevojke sutra igraju protiv Češke za 9. mjesto.

 Spomenimo da su u subotu na rasporedu finalne utakmice koje će se igrati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. U muškom finalu, s početkom u 17 sati snage će odmjeriti Njemačka i Francuska, a u ženskom, koje je na rasporedu u 15.30 sati Brazil i Francuska.

 Odmah nakon muškog finala najboljima će biti uručene medalje i pehari, a zatim će 20. Svjetsko školsko rukometno prvenstvo – svečano biti zatvoreno. Svečanost zatvaranja zakazana je za 19.55 minuta također u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. 

 

 

Komentari