T7 VIS: Tko sabotira našu proizvodnju u Dugoj Resi?

Piše: evz

Objavljeno: 25.08.2011. 11:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Iz T7 VIS-a dobili smo priopćenje vezano uz njihovu proizvodnju u Dugoj Resi.

T7 VIS tvrdi da netko namjerno sabotira proizvodnju i nanosi veliku štetu tvrtki.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Tko to želi kriminalnim radnjama zaustaviti proizvodnju T7 VIS-a u Dugoj  Resi i onemogućiti otvaranje više od 400 novih radnih mjesta?

 

U noći od nedjelje na ponedjeljak za sada nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je kroz prozor u pogon tvrtke T7 VIS u Dugoj Resi  i izvršio sabotažu na proizvodnom postrojenju.  Na jednom je stroju  prerezan i otuđen strujni kabel, dok su na drugom ukradeni specijalizirani dijelovi čime su ti strojevi onesposobljeni za proizvodnju. Provalu su zamijetili djelatnici tvrtke koji su odmah o tome obavijestili policijsku postaju u Dugoj Resi čiji su policijski službenici  zajedno s inspektorom PU karlovačke obavili očevid i tragaju za počiniteljima.  KRAĐOM SPOMENUTIH DIJELOVA POČINITELJI NISU MOGLI STEĆI MATERIJALNU KORIST VEĆ JE OČIGLEDNI I JEDINI MOTIV KRAĐE BIO NASILNIM PUTEM ONESPOSOBITI I ZAUSTAVITI RAD POSTROJENJA TE KRIMINALNIM RADNJAMA NANIJETI VELIKU ŠTETU TVRTCI I NJEZINIM ZAPOSLENICIMA.

 

Ovo je inače još jedna u nizu provalnih krađa i sabotaža u dugoreškoj poslovnoj jedinici tvrtke T7 VIS a zabrinjava činjenica da JOŠ NITI U JEDNOM SLUČAJU NISU PRONAĐENI POČINITELJI. Podsjećamo prije nekoliko mjeseci osujećen je, zahvaljujući dojavi jednog poštenog građanina, pokušaj  provale i otuđenja strojeva  i opreme  iz pogona.  Još uvijek nepoznati počinitelji tada su pokušali otuđiti  četiri elektromotora sa reduktorima, stupnu brusilicu i drugu opremu. Dio otuđene opreme  poput dijelova transformatora i frekventnih pretvarača  kradljivci su tada bacili u  rijeku Mrežnicu.

 

Do sada je izvršeno ukupno pet provalnih krađa i sabotaža na strojevima a pričinjena ukupna materijalna šteta veća je od POLA MILIJUNA KUNA dok sami kradljivci sebi na ovaj način nisu mogli priskrbiti materijalnu korist.  Samo na popravak jednog od pokradenih strojeva koji je krađom dijelova devastiran , tvrtka T7 VIS je utrošila 200 tisuća kuna.

 

Sva ta događanja nedvojbeno potvrđuju da je tvornica tvrtke T7 VIS u Dugoj Resi kontinuirano i dalje na meti kradljivaca ali i onih koji sabotažama na strojevima i opremi žele osujetiti redovito odvijanje  proizvodnje  te time nanose veliku štetu poslovanju tvrtke u kojoj je zaposleno više od 450 radnika i čija je daljnja egzistencija vrlo upitna  dođe li do dugotrajnijeg prestanka rada tvornice u Dugoj Resi. U VIS-ovoj proizvodnoj jedinici Duga Resa pored trenutno zaposlenih planira se otvoriti čak 400 novih radnih mjesta, ali uz ovakve radnje i ostala podmetanja protiv tvrtke ostvarenje tog plana nije moguće.

 

Dodajmo tome da još uvijek nije pronađen ni počinitelj koji je provalio u krug tvornice te na dimnjak  objesio zastavu sa sramotnim sadržajem u jeku kampanje koju je organizirala Građanska inicijativa iz Duge Rese.

 

Protiv nepoznatih počinitelja  krađi i provala te nositelja ostalih nezakonitih radnji kao što su lažno prijavljivanje čime se uznemirava veći broj građana  i ujedno nanosi šteta tvrtci i njezinim zaposlenicima, PODNEŠENE SU BROJNE KAZNENE PRIJAVE.

 

Tvrtka T7 VIS  i dalje poduzima odgovarajuće mjere zaštite opreme, strojeva i druge imovine u proizvodnoj jedinici u Dugoj Resi  te odlučno zahtjeva od policije i drugih za to predviđenih institucija da konačno  privedu pravdi  počinitelje dosadašnjih provalnih krađa  i sabotaža na strojevima i opremi te drugoj imovini tvrtke.

Komentari