TK Varteks 21. rujna organizira humanitarni teniski turnir

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.09.2013. 16:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma održat će se na terenima TK Varteks, 21. rujna s početkom u 8:30 sati.

U slučaju lošeg vremena održavanje turnira pomjera se na 5. listopada. Bit će organizirano natjecanje ženskih, muških i mješovitih parova.

Cilj humanitarne akcije je skupiti sredstva neophodna za provođenje senzomotoričkih vježbi i radionica  te različitih  kineziterapija terapija  za članove  udruge Pogled koja okuplja 44 djece s poremećajima iz spektra autizma s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Ovi poremećaji podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Rad s djecom s poremećajima iz spektra autizma zahtijeva individualizirano planiranje, podučavanje koje mora biti usmjereno na usvajanje znanja i vještina koje su funkcionalne, praktične i kroz koje se djeluje na podizanje razine socijalne kompetencije i prihvatljivih oblika ponašanja. Provođenjem planiranih vježbi, radionica i terapija postiže se poboljšana motorička kontrola, poboljšava se ponašanje djeteta te njegove govorne i kognitivne vještine.

Ovo je treći po redu humanitarni teniski turnir koji se organizira na terenima TK Varteks.

Prošle godine se okupilo 145 sudionica i sudionika,  58 donatora i prikupilo oko 30 000 kn.

Sredstva prikupljena organizacijom turnira prošle godine utrošena su na edukaciju  odgajatelja, asistenata i stručnih suradnika djece s teškoćama iz autističnog spektra te za nabavku neophodne opreme i pomagala za rad. Cilj edukacije bio je osposobiti  odgajatelje, asistente i stručne suradnika kako bi što  kvalitetnije radili sa djecom.

Educirano je 27 odgajatelja, asistenata i stručnih suradnika, a sudionici su edukaciju ocijenili jako korisnom, jer je rađena na principu radionica i na osnovu primjera iz stvarnih situacija te video snimki.

Komentari