Tko je u izbornoj noći izbušio gume na autima ludbreških političara?

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 22.05.2013. 13:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog sumnje da je 19. svibnja u večernjim satima u Ludbregu na parkiralištu izbušio više pneumatika na pet osobnih vozila.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Gume na pet vozila izbušene su na autima ispred zgrade političkih stranaka u Ludbregu u vrijeme kad su članovi svih stranaka, nakon dočekanih izbornih rezultata, počeli napuštati zgradu. Većina renomiranih stranaka s tog područja imala je u toj zgradi svoj izborni stožer.

Prema pisanjima nekih medija optužbe za taj čin pale su na simpatizere HDZ-a, a policija je naknadno utvrdila da se radi o 51-godišnjaku.

Članovi koalicije HNS-SDP-HSU kao i članovi koalicije BUZ-DC-HDZ-HSS-HSP prijavili su 19. svibnja u večernjim satima nadležnoj policijskoj postaji kako su im na parkingu ispred zgrade u kojoj su imali stožere, izbušene gume na autima.

Auti su tako te večeri onesposobljeni Veri Jadanić, predsjednici ludbreškog HNS-a i kandidatkinji za zamjenicu gradonačelnika, njenom suprugu, zatim Božidaru Hajsoku, nositelju liste HNS-a za gradsko vijeće, Darku Špoljariću, članu gradskog odbora SDP-a Ludbreg kao i tajniku gradskog odbora HDZ-a, Dubravku Kernu.

- Ne mogu tvrditi da ova priča ima političku pozadinu niti želim za to bilo koga prozvati, ali čudno je da su onesposobljena čak četiri auta iz naše koalicije. Mogu samo reći da je osjećaj kada se tako nešto dogodi vrlo ružan, ovo je bila prijetnja i mogu slobodno reći da se od nedjelje bojim i za sebe i svoje bližnje – izjavila je Vera Jadanić.

- Radi se o podmetanju naših političkih protivnika. Osuđujemo i ja i stranka čin bušenja guma. Ovo je dokaz da naši politički protivnici pokušavaju omalovažiti našu pobjedu u prvom krugu izbora za gradonačelnika Ludbrega – rekao nam je Igor Franolić, kandidat za gradonačelnika Ludbrega koalicije BUZ, DC, HDZ, HSS i HSP. Franolić je dodao kako je Dubravko Kern prvi uočio probušene gume i podnio prijavu čime smatra optužbe na račun HDZ-a neosnovanim.

Dubravko Bilić, kandidat za gradonačelnika Ludbrega koalicije SDP-HNS-HSU smatra ovaj čin ispod svake razine politički korektnog ponašanja.

- Razočaran sam što se u nedjelju dogodilo nešto što se nije događalo ni 90-ih, ovo nije europski Ludbreg kakvog želimo i oštro osuđujem ovaj čin u stranačko, ali i svoje osobno ime – rekao je Bilić.

Komentari