Tradicionalna izložba pisanica i radova inspiriranih Uskrsom u Lepoglavi

Objavljeno: 03.04.2012. 08:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: lepoglava.net

Još od davnih vremena pisanice su simbol novog života i Kristovog uskrsnuća, ali i tradicionalni uskrsni dar. Raznim bojama i tehnikama mogu se ukrasiti na bezbroj načina, a svaki autor u oslikavanje unosi dio svoje osobnosti. Stoga već četvrtu godinu za redom Turističko društvo grada Lepoglave pod pokroviteljstvom grada Lepoglave za svoje građane priređuju izložbu pisanica i radova inspiriranih uskrsnim motivima.

Na izložbi Uskrs u našem kraju izloženi su ručni radovi učenika svih lepoglavskih škola i vrtića, brojnih udruga i umjetnika. Učenici kameničke osnovne škole brojne su okupljena razveselili svojim recitacijama i igrokazom. Izložba se može pogledati do utorka, 10. travnja 2012.

Kako bi i mladi dali svoj doprinos kreativnosti i šarenilu već gotovo tradicionalne uskrsne izložbe u lepoglavskoj Gradskog knjižnici, NUM, odnosno Klub mladih pripremio je prikladnu radionicu oslikavanja pisanica u decoupage (salvetnoj) tehnici.

Radionici se odazvalo dvadesetak lepoglavski osnovnoškolaca i mladih koji su na taj način simbolično zaželjeli svojim sugrađanima sretane uskršnje blagdane. Naime, rezultat njihove mašte i kreativnosti može se pogledati na izložbi Uskrs u našem kraju.

 

Komentari