Tradicionalno održan "Lino višebojac" u lepoglavskoj OŠ Ante Starčevića

Piše: eVz

Objavljeno: 08.12.2012. 11:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Tradicionalna „Podravkina“ manifestacija „Lino višebojac“ održana je u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Lepoglavi. Ta je škola ujedno i jedini ovogodišnji predstavnik Varaždinske županije u tom projektu koji će u svojoj sedmoj sezoni obuhvatiti 24 škole iz cijele Hrvatske.

 Na ovoj jedinstvenoj smotri sportskih radosti i dječje kreativnosti, učenice i učenici od 5. do 8. razreda, sudjelovali su u 8 disciplina. Osim što su se natjecali u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanjem košarkaških obruča, potezanju užeta, pokazali su i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

Tako je pročitan i najbolji literarni rad Ive Štefičar na temu „Svijet po mom“. Inače, na svako natjecanje dolaze vrhunski sportaši, a ovoga puta u školi su gostovale Maša Martinović i Ana Marija Čelan – članice hrvatske karate reprezentacije koje su na nedavnom svjetskom prvanstvu u Parizu osvojile srebrnu medalju te iskusni ngometni internacionalac Tomo Šokota.

Osim što su se družili s učenicima, poznati sportaši su im pomogli u natjecanju. Kod dječaka najbolji je bio Dominik Špac iz sedmog razreda, a u konkurenciji djevojčica pehar je pripao Ivi Špac, učenici šestog razreda.

Slatku nagradu - vrećice Lino višebojac pilowsa osvojili su učenici 3a razreda koji su imali najljepše ukrašenu učionicu.

 

 

Komentari