GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

Trener Damir Turković: "U Graberju više nitko neće uzeti bodove samo tako!"

Objavljeno: 08.10.2019. 10:54

Zadnja izmjena: 08.10.2019. 11:02

Seniorsku ekipu GRK Varaždin 1930, od prije dva tjedna vodi dosadašnji trener mlađih dobnih uzrasta Damir Turković. Nakon debija na klupi varaždinskog premijerligaša i poraza u Vinkovcima njegova ekipa upisala je i prvu pobjedu. U 3. kolu savladan je riječki Zamet u Graberju.

Damir Turković je kao igrač ostvario zapaženu karijeru igrajući za Varteks, Nexe i Perutninu te na kraju sedam godina za Vidovec. U trenerskom poslu je dvije godine i vodio je mlađe uzraste GRK Varaždin 1930.

Što bi  u vašoj sportskoj i rukometnoj karijeri izdvojili, a što će vam pomoći u sadašnjoj poziciji trenera seniorske ekipe GRK Varaždin u Paket 24 Premijer ligi?

- Izdvojio bih sedam godina u Vidovcu, sedam godina kapetan što znači produžena ruka prvog trenera. To je iskustvo koje se ne može kupiti nego sam ona terenu saznati. Posljednje dvije godine radim s mlađim dobnim uzrastima, a ovo je stepenica više.

Pobjeda protiv Zameta je sigurno važna za daljnji dio konsolidiranja ekipe i privikavanja na novi rad. Što za vas i ekipu znači ova prva pobjeda?

- Mislim da su je dečki zaslužili. Vidjeli ste koliko to njima znači. Pobjeda im je trebala da možemo nastaviti ovo što smo počeli prije dva tjedna. Mislim da u Graberju više nitko neće uzeti bodove samo tako.

U prvom dijelu susreta sa Zametom primijetili su se i neke tehničke pogreške, imate li načina da ih smanjite ili potpuno eliminirate iz igre Varaždina 1930?

- Za igru tražimo neki drugi način igre gdje se dečki još trebaju uloviti. Kad se ulove onda više niti tih tehničkih pogrešaka neće biti, već će to tada biti gol.

U svakom prvenstvu moguć je izostanak igrača iz raznih razloga, ali i isključenja na utakmicama. Kak ostojite sa zamjenama?

- Mislim da svatko tko je na klupi može zamijeniti svakoga i nema tu straha.

Konkretno kakvi su vaši planovi vezano uz ekipu i Paket 24 Premijer ligu koja je u punom tijeku i nema vremena za dodatne pripreme i privikavanje na novi sustav igre?

- Planovi su iz utakmice u utakmicu. Prije svega trebamo iz ove dvorane, ovog parketa, ovog grada napraviti neusvojivu tvrđavu. A vani će biti, kako će biti.

Dva tjedna ste s ekipom, jeste li već dobili potpunu sliku o momčadi i potrebnim promjenama?

- Još uvijek se ekipiramo, još uvijek to nije dovoljan broj igrača s kojim bi mogli raditi kvalitetno i profesionalno ali mislim da ćemo to uskoro složiti.

Prošli tjedan ste ostali bez pivota Vida Šarčevića, koji je ljetos doveden iz PPD Zagreb kao pojačanje. Hoće li to poremetiti vaše planove?

- Ne.

Komentari