Trnovec Bartolovečki ima jasnu strategiju razvoja i želi kvalitetan život mještana

galerija-images/trnovec dan opcine 2015

Objavljeno: 18.04.2015. 16:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Siniša Sović

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom u petak u prostorijama Pastoralnog centra župe Majke Božje Snježne u Trnovcu započelo je trodnevno obilježavanje Dana općine Trnovec Bartolovečki.

Svečana sjednica održana je upravo na dan osnivanja Općine, 17. travnja 1993. godine, a među brojnim gostima bili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, saborski zastupnik Marijan Škvarić, zamjenici varaždinskog župana Alan Košić i Alen Kišić te predstavnici Ministarstva gospodarstva.

Mnogi gosti istaknuli su kako općina Trnovec Bartolovečki može biti primjer drugima te da je svake godine naočigled općina najpoželjnija za život. U čemu je tajna uspjeha, otkrio je načelnik općine Zvonko Šamec. 

Općinska vlast ima jasne ciljeve i prioritete koje žele ostvariti. Od prvog dana krenuli smo u stvaranje jasne strategije razvoja naše općine. Time želimo stvoriti još kvalitetnije preduvjete da se svi ti ciljevi i prioriteti realiziraju uz pomoć domaćih i međunarodnih natječaja – istaknuo je načelnik Šamec. 

U prilog tome govore brojni dovršeni projekti, ali i oni u pripremi. Kako je rekao Šamec, u proteklih godinu dana s kvalitetnim projektima općina je ostvarila kapitalne pomoći iz državnog proračuna u vrijednosti od 2,7 milijuna kuna, dok su ukupne investicije bile u iznosu od gotovo 11 milijuna kuna. Varkom je investirao oko 4,5 milijuna kuna, Hrvatske ceste više od 5 milijuna kuna te HEP oko 700 tisuća kuna.

Veliku potporu u provođenju projekta općina je imala zahvaljujući Ministarstvu gospodarstva te Ministarstvu regionalnog razvoja. Upravo zahvaljujući programima energetske učinkovitosti Ministarstva gospodarstva, općina je obnovila brojne objekte, a sredstva za nova tri objekta dobivena su i ove godine.

Tijekom godine velika sredstava ulažu se i u odgoj i obrazovanje mladih mještana općine kroz sufinanciranje cijene vrtića, pružanje značajne financijske potpore programima u dvije osnovne škole u općini te stipendiranje studenata. Briga se vodi i na području socijalne skrbi, pomaže se rad brojnih udruga te kultura i sport. Istaknuta je i dobra suradnja s predstavnicima dviju župa u Trnovcu i Bartolovcu.

Načelnik Šamec iskoristio je priliku te se zahvalio Varaždinskoj županiji, posebno županu Predragu Štromaru, njegovim zamjenicima i svim pročelnicima županije na izvrsnoj suradnji. Zahvalu je uputio i trgovačkim društvima Čistoći, Varkomu, Termoplinu, ŽUC-u, HEP-u i Hrvatskim cestama.

Rad Općinske vlasti pohvalio je i savjetnik ministra gospodarstva, Mario Ferić koji je svim mještanim zaželio sretan Dan općine. 

Najbolji čelnici ponašaju se kao dobri gospodarstvenici i ispred svojih interesa stavljaju interes zajednice pa je tako Općina Trnovec Bartolovečki primjer malih zajednica u Hrvatskoj koje imaju kvalitetne ljude sa željom i voljom koji onda mogu puno postići – naglasio je Ferić i uputio svima čestitke. 

U ime Hrvatskog sabora Dan općine čestitao je njegov dopredsjednik i ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, dok je čestitke Varaždinske županije prenio je zamjenik župana Alan Košić. Čestitke su općini uputili i mnogi načelnici i gradonačelnici iz cijele županije. 

U posebno svečanom dijelu sjednice nagrađene su najbolje učenice osnovnih škola, Katja Špiranec iz OŠ Trnovec i Lucija Fajt iz OŠ Šemovec, a općinska Vatrogasna zajednica primila je zahvalnicu za spašavanje ljudi i imovine za vrijeme poplave prošle godine.

{gallery}trnovec dan opcine 2015{/gallery}

Komentari