U 2013. godini 56 posto više prometnih nesreća s poginulim osobama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.03.2014. 13:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Varaždinska županija

Vijeće za prevenciju Varaždinske županije održalo je u ponedjeljak u Ivancu svoju drugu redovnu sjednicu, na koju su bili prisutni i predstavnici lokalnih vijeća za (komunalnu) prevenciju općina i gradova Županije, kao i načelnici policijskih postaja.

Na sjednici se raspravljalo o radu lokalnih, općinskih i gradskih vijeća za (komunalnu) prevenciju u 2013. godini. Predsjednik Vijeća za prevenciju, ujedno i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić tom je prilikom rad lokalnih vijeća za prevenciju i stanje sigurnosti ocijenio zadovoljavajućim te naglasio kako je postotak kaznenih djela u padu dok je istodobno situacija u prometu malo lošija. Istaknuo je primjere dobre prakse Grada Ivanca, zajedničkog komunalnog vijeća za prevenciju Općina Breznički Hum, Breznica i Visoko te drugih, koje rade na prevenciji.

O samom stanju sigurnosti na području Županije u 2013. godini izvijestio je načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec koji je istaknuo da je u izvještajnom razdoblju bilo zabilježeno 25 posto kaznenih dijela manje u odnosu na 2012. godinu, 70 posto požara manje, 11 posto manje narušavanja javnog reda i mira, ali na žalost 10 posto više prometnih nesreća, uz porast broja prometnih nesreća s poginulim osobama za 56 posto.

- Na području Županije nema neriješenih teških kaznenih djela, a razriješenost ostalih kaznih djela iznosi 73 posto - rekao je Jurčec te po prvi puta objavio kako je zahvaljujući dobroj suradnji građana i policije uhićen "fantom na biciklu" koji je krao torbice starijih gospođa.

Komentari