U Bednji počinje tradicionalna eko-akcija "Čista subota"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.03.2014. 07:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger/Ilustracija

Mještani bednjanskih mjesnih odbora i naselja i ove se godine uključuju u već tradicionalnu akciju koja se u Općini Bednja održava pod nazivom "Čista subota".

Riječ je o akciji sječe raslinja, granja, grmlja i suhog korova na javnim površinama i pokraj nerazvrstanih cesta, koja će se od subote, 29. ožujka pa nadalje održavati svake subote, sve do Velikog tjedna. Na taj način se uoči proljetnog bujanja vegetacije uređuju javne površine, a mještani posječeno raslinje ujedno slažu u vuzemljice, koje će potom zapaliti na Veliku subotu.
 
Iz općinskih službi mole mjesne odbore i građane da Općini prijave lokacije na kojima će paliti vuzemljice, kako bi se putem dobrovoljnih vatrogasnih društava mogla organizirati i provesti preventivna kontrola, odnosno, kako bi u slučaju širenja vatre DVD-i mogli pravodobno intervenirati.

Općina ujedno poziva sve mjesne odbore, udruge civilnog društva i organizirane grupe da se što masovnije i aktivnije uključe u akcije te uklanjanjem suhog raslinja uljepšaju javne površine i svoja naselja.

Komentari