U čast legendarnog Krešimira Petanjeka turnir na Dravi

Objavljeno: 16.12.2011. 12:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U čast legende varaždinskog i hrvatskog rukometa Krešmira Petanjeka 27. i 28. prosinca u varaždinskoj Areni održat će se prvi memorijalni rukometni turnir, a za medalje natjecat će se mladi rukometaši u dva uzrasta...

Krešimir Petanjek od mladih se dana bavio raznim sportovima, no rukomet mi je bio prva i najveća ljubav.

Sudjelovao je u stvaranju rukometne ekipe Sloboda, a osnovao je i ekipu Tekstilac.

Bio je predsjednik Rukometnog saveza Hrvatske, a istaknuo se i kao predsjednik sudačke organizacije.

Dobitnik je brojnih priznanja i laureata, a preminuo je 79. godini života prije nešto više od godinu dana. U čast ovog velikog sportskog djelatnika održat će se 1. Memorijalni rukometni turnir Krešimir Petanjek.

Radi se o turniru za dječake 2000. godište, te dječake rođene 1998., a održavat će se dva dana na oba terena varaždinske Arene.

- Ovaj turnir zgodna je prigoda da se zahvali ovom predivnom čovjeku i sportskom djelatniku na njegovom doprinosu varaždinskom i hrvatskom sportu – rekao je predsjednik organizacijskog odbora turnira Mihael Kovačević.

Za sad je potvrđeno da će na turnir stići rukometaši iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. U kategoriji 2000. prijavilo se za sad 14 ekipa, dok se kod dvije godine starijih dječaka prijavilo 12 ekipa.

- Ovo je prvi turnir koji će nam dati smjernice za dalje, a nadam se da će proći uspješno- istaknuo je potpredsjednik organizacijskog odbora turnira Željko Kušter.

Turnir je organiziran pod pokroviteljstvo grada Varaždina.

Komentari