U četvrtak počinje suđenje Čehoku, Patafti, Vojvodi, Kezelju i Narcisi Huljev

Objavljeno: 17.04.2013. 13:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U četvrtak 18. travnja počinje suđenje Ivanu Čehoku, Davoru Patafti i ostalima, piše Varaždinski tjednik. Održat će se pripremno ročište na Županijskom sudu u Zagrebu.

Da podsjetimo, optužnica je podignuta protiv bivšeg varaždinskog gradonačenika Ivana Čehoka, vlasnika T7 Grupe Davora Patafte, donedavnog direktora Varkoma Tomislava Kezelja, vlasnika Ekos holdinga Hrvoja Vojvode te članice uprave T7 Grupe Narcise Huljev.

Tereti ih se da su se udružili kako bi oštetili gradski proračun za 49,6 milijuna kuna. Čehoka se tereti da je kao gradonačelnik Varaždina pogodovao tvrtkama u vlasništvu poduzetnika Davora Patafte u poslovima s Gradom Varaždinom i gradskim tvrtkama.

Optužen je i Tomislav Kezelj, direktor komunalne tvrtke Varkom, kojeg se tereti da je pomogao u zaključivanju posla kojim je Pataftinoj tvrtki T7 VIS omogućen posao zbrinjavanja baliranog i komunalnog otpada u pogonu za mehaničko-biološku oporabu otpada.

Čehoka se tereti i da je osigurao da Grad Varaždin od Pataftinih tvrtki te tvrtke Ekos Holding u vlasništvu poduzetnika Hrvoja Vojvode kupi zemljište za program poticane stanogradnje po cijeni znatno većoj od tržišne. Kako bi se realiziralo dogovoreno, članica uprave Pataftine T7 Grupe Narcisa Huljev je u dogovoru sa svojim šefom od građevinskog vještaka tražila da vrijednost zemljišta koja su prodavali i mijenjali s gradom procijeni po znatno većoj cijeni od tržišne. Čehok je optužen i da je pogodovao Pataftinoj tvrtki Winair kako bi preuzela upravljanje varaždinskom zračnom lukom.

Komentari