U CISOK-u predstavljene aktivnosti Tjedna cjeloživotnog učenja

Objavljeno: 30.09.2013. 18:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček / VT

"Hoću učiti" slogan je obilježavanja 7. tjedna cjeloživotnog učenja koji se provodi od 30. rujna do 6. listopada.

Tim povodom u Centru za informiranje i savjetovanje (CISOK) i Područnom uredu Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održat će se predavanja i radionice za sve zainteresirane građane.

Tema ovogodišnjeg Tjedna je učenje građanskih kompetencija tijekom cijeloga života, pri čemu će posebna pozornost biti posvećena mogućnostima stjecanja ovih kompetencija izvan redovnog obrazovanja.

U ponedjeljak, 30. rujna, u 18 sati u prostorijama CISOK-a održat će se predavanje "Cjeloživotno učenje – zašto je to (i) za mene. Cilj predavanja je usmjeriti pozornost na promijenjene zahtjeve života i rada u suvremenom društvu, uz preuzimanje osobne odgovornosti za uključivanje u dostupne oblike obrazovanja odraslih.

U srijedu, 2. listopada, u terminima od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati, predstavit će se programi i ustanove za obrazovanje odraslih u Varaždinskoj županiji, također u prostorima CISOK-a.

U petak, 4. listopada u CISOK-u će predavanje održati Andreja Rambrot, volonterka udruge Zora, a tema će biti inicijative mladih i volontiranje kao sredstvo učenja građanskih kompetencija.

U Područnom uredu Varaždin HZZ-a, u utorak 1. listopada, održat će se radionica "Cjeloživotno učenje i obrazovanje odraslih". Radionica će početi u 9 sati, a namijenjena je nezaposlenim mladim osobama do 29 godina starosti sa završenom osnovnom školom, prijavljenima u evidenciji HZZ-a PU Varaždin.

Cilj radionice je motivirati mlade osobe na aktivniji pristup povećanju osobnih kompetencija i vještina potrebnih na tržištu rada, a kroz aktivnosti uključivanja u cjeloživotno učenje i dodatno obrazovanje.

Komentari