U CISOK-u saznajte što rade psiholog, psihijatar, defektolog

Objavljeno: 25.01.2014. 17:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

"Što ćeš biti kad odrasteš?",  pitanje je s kojim se susrećemo već u vrtiću. No, kako odrastamo tako sve teže dajemo odgovor na to pitanje...

I dok nam se u vrtićkoj dobi neke stvari čine prilično jasnima te na pitanja ove vrste u istom trenu odgovaramo da ćemo biti doktor/ica, kuhar/ica, pjevač/pjevačica…. u trenutku kada zaista dođe vrijeme odluke o budućem zanimanju, jasan odgovor često nemamo.

Možda nam nedostaju informacije o pojedinom zanimanju, možda ne poznajemo dovoljno sami sebe, svoje profesionalne interese, vještine i sposobnosti, možda imamo previše informacija i ne znamo odrediti koje od njih uzeti u obzir, a koje ne.

Međutim, Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) mjesto je na kojem možete dobiti stručnu pomoć i savjet ukoliko imate ovakvih ili sličnih pitanja i nedoumica. Za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola oni organiziraju radionice, predavanja i individualna savjetovanja.

Sve njihove aktivnosti svi zainteresirani mogu pratiti na internetskim stranicama www.cisok.hr, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 042 302 179 ili na e-mail adresu: [email protected].

Iz prve ruke

Jedna od aktivnosti kojima je cilj pomoći učenicima u odabiru budućeg zanimanja je predstavljanje zanimanja. U tu svrhu, od siječnja ove godine pa nadalje, u CISOK Varaždin dolazit će stručnjaci  iz različitih područja, koji će zainteresiranim predstaviti svoja zanimanja. Učenici će tako imati priliku "iz prve ruke" saznati sve što ih o pojedinomzanimanju interesira.

Prvih nekoliko zanimanja – psiholog, psihijatar, defektolog – predstavljaju se 30. siječnja u 18:00 sati u prostorijama CISOK-a Varaždin (Ul. Ivana Kukuljevića 12, Varaždin). Svoje sudjelovanje na predstavljanju zanimanja potrebno je prethodno najaviti na gore navedeni broj telefona ili e-mail. 

Komentari