U Graberju rukometno prvenstvo škola, najbolji idu na Svjetsko prvenstvo

Objavljeno: 29.02.2012. 18:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U sportskoj dvorani Graberje u četvrtak će se održati završnica Kupa Međunarodnog školskog športskog saveza...

Riječ je o posljednjoj fazi kvalifikacijskog natjecanja, nakon kojeg će biti poznato tko će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom školskom rukometnom prvenstvu koje će od 14. do 22. travnja 2012. biti održano u Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu.

Kroz sve razine natjecanja Kupa ISF-a prošlo je 73 ekipe (47 ekipa mladića i 26 ekipa djevojaka) odnosno ukupno preko 1000 sudionika u dobi od 15 do 17 godina.

Na poluzavršnim natjecanjima skupina Sjever, Jug,  Zapad i Istok nastupilo je ukupno 28 ekipa od toga 17 u kategoriji mladića odnosno 11 u kategoriji djevojaka. Tako su kroz poluzavršna natjecanja prošli 361 učenik i 28 voditelja.

Nastup na završnici Kupa ISF-a ženskoj konkurenciji izborile su: Srednja strukovna škola B.J. Jelačić iz Sinja, Gimnazija A.G.Matoš iz Đakova, Srednja škola iz Dugog Sela te Gimnazija Čakovec.

U kategoriji mladića za nastup na Svjetskom prvenstvu borit će se: Srednja strukovna škola B.J Trogiranin, I. Gimnazija Osijek, Prva riječka hrvatska gimnazija, te Športska gimnazija iz Zagreba.

Tko će od njih braniti boje Hrvatske na Svjetskom školskom rukometnom prvenstvu znat će se nakon sutrašnjeg natjecanja koje u dvorani Graberje u Varaždinu počinje u 10.40 sati.

Natjecanju će prisustvovati predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza, Nikola Perković, predstavnik Varaždinske županije, zatim zamjenik gradonačelnika grada Varaždina, Vjeran Radelić, te proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativci.

Komentari