GRAD LUDBREG

U Gradu Ludbregu održan sastanak na temu organizacije rada pedijatrijske ambulante

Objavljeno: 15.04.2021. 19:06

Zadnja izmjena: 15.04.2021. 19:10

Pedijatrijska ordinacija u Ludbregu već je dvije godine bez stalnog liječnika. Na inicijativu građana, mladih roditelja u Gradu Ludbregu održan je sastanak upravo na temu pronalaženja načina rješavanja aktualne situacije, ali i općenite problematike u Domu zdravlja u Ludbregu kojim upravlja Varaždinska županija.

– Grad Ludbreg kupio je uređaj-analizator C-reaktivnog proteina i trakice kako bi pedijatri mogli utvrditi prisutnost bakterija u krvi i u poslijepodnevnoj smjeni kada laboratorij ne radi. Založili smo se i za rješavanje problema s vodom koja nije bila odgovarajuće kvalitete, ugradnju dizala, iniciramo sastanke, nudimo pomoć i u kupovini ginekološkog aparata, rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Liječnici pedijatri dolaze u Ludbreg iz Čakovca i radi se zaista o kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti jer je svaki liječnik specijalista određenog područja. Pritužbe nisu na kvalitetu liječenja već na premali broj sati koje pedijatar radi, a osim bolesne djece, treba obraditi i redovite sistematske preglede kada se ne smiju miješati zdrava i bolesna djeca.

– Iako trenutno rješenje pedijatrijske ambulante nije loše, ono nažalost ne funkcionira, a Varaždinska županija zasad nije pronašla pedijatra koji bi preuzeo stalnu službu. U četiri sata koliko trenutno ovdje borave pedijatri, nažalost premalo je vremena za pružanje adekvatne skrbi koja osim one liječničke uključuje i pomoć savjetom i samu potporu mladim roditeljima. Prijedlog roditelja je da Grad Ludbreg ponudi dodatak na plaću od 100.000 kuna godišnje kako bismo to mjesto učinili atraktivnijim kako bi djeca iz Ludbrega, ali i okolnih općina imala kvalitetnu skrb što smo mi u stanju podržati i na taj način olakšati županiji u pronalasku pedijatra, rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Komentari