TZ Grada Ivanca

U Ivancu raste broj noćenja iako je nedjeljom bez vlaka i autobusa za turiste

Objavljeno: 29.01.2016. 17:21

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 17:08

Foto: Arhiva

U odnosu na 2014. godinu, kada je na području Turističke zajednice Grada Ivanca ostvareno ukupno 1.789 dolazaka te 3.084 noćenja turista, lani je broj dolazaka smanjen je za svega 1 posto, uz povećanje noćenja za 4 posto, doznajemo iz TZ-e...

Riječ je o skupnim podacima TZ-e Grada Ivanca i treba voditi računa o činjenici da je  posječenost našeg kraja zapravo daleko veća, ukoliko se u obzir uzmu posjeti koji su inducirani lokalnim događanjima i manifestacijama, ističe Boris Jagetić Daraboš, čelnik Turističke zajednice.

- Turistima, rekreativcima i planinarima posebno je zanimljiv obilazak planine Ivančice. Prema službenim podacima HPD-a, Planinarski dom Ivančica - Pasarićeva kuća, 2014. je posjetilo 7.438 izletnika svih generacija – rekao je Jagetić Daraboš.

Turistički djelatnici u Ivancu očekuju i rezultate privatnih inicijativa koje se u novije vrijeme ogledaju u otvaranju novih OPG-a i izletišta.

- Također,  potrebne su inicijative od strane Putničkih agencija i stvaranje aranžmana organiziranog dolaska, jer prisutni dolasci u najvećoj mjeri su individualni. TZ Grada Ivanca o tome već pregovara sa zainteresiranim – ističe Jagetić Daraboš.

Međutim, kako su nam skrenuli pozornost čitatelji eVaraždina, Ivanec je još uvijek nedjeljom i praznicima bez autobusnih linija prema Varaždinu i Lepoglavi.

Slično je i u željezničkom prometu. Naime, putnici i izletnici iz varaždinskog kolodvora vlakom prema Ivancu nedjeljom te praznikom mogu krenuti jedino u 14.15 sati.

No, usprkos spomenutim problemima u prometnoj povezanosti s ostatkom Varaždinske županije, ivanečki turizam bilježi pozitivne rezultate.

Komentari